Info

Odluka Predsjedništva BiH – Vojni resursi u borbi protiv Covida

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odluka Predsjedništva BiH – Vojni resursi u borbi protiv Covida – Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici donijelo je Odluku o angažiranju resursa Oružanih snaga BiH na pružanju pomoći civilnim organima zbog velike opasnosti od širenja virusa “COVID – 19”, u privremenom ustupanju dva sanitetska kontejnera općinama Tomislavgrad i Drvar.

Usvojilo je Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obveza Bosne i Hercegovine za 2019. godinu, koji će biti dostavljen Parlamentarnoj skupštini BiH, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Predsjedništvo je primilo k znanju Informaciju Ministarstva sigurnosti BiH u oblasti migracija u Bosni i Hercegovini za siječanj, veljaču i ožujak 2020. godine, kao i Informaciju o mjerama i aktivnostima koje su poduzete u cilju suzbijanja i sprečavanja trgovine ljudima i poboljšanja statusa Bosne i Hercegovine na listi zemalja koje katalizira Odsjek za nadgledanje i borbu protiv trgovine američkog State Departmenta.

Odobrilo je zaključivanje Memoranduma o razumijevanju za poboljšanje regionalne i prekogranične povezanosti u Jadransko-jonskoj regiji i donijelo Odluku o pristupanju Bosne i Hercegovine Sporazumu o primjeni XI dijela Konvencije Ujedinjenih naroda o pravu mora.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Moldavije o međunarodnom cestovnom prijevozu, te Sporazuma o izmjenama i dopunama Sporazuma između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Bjelorusije o cestovnom prijevozu putnika i tereta. Predsjedništvo BiH je ratificiralo Konvenciju o uzajamnoj administrativnoj pomoću u poreznim stvarima (MAC), Ugovor o financiranju između Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Europske investicijske banke (Mjere zaštite od poplava RS), Ugovor o financiranju (Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II) između Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Europske investicijske banke, Ugovor o zajmu (GrCF2 W2 – Projekt javnog prijevoza Sarajevo) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj i Ugovor o financiranju (Koridor Vc – Centralni dio) između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke.
Ratificiralo je i Sporazum o investicijskom grantu između Bosne i Hercegovine i Europske investicijske banke, Koridor Vc – Izgradnja dionice autoceste Zenica sjever – Žepče jug, poddionica 4: Ponirak – Donja Gračanica, dio I: Ponirak – Vraca (izlaz iz tunela Zenica), Sporazum o financiranju programa aktivnosti prekogranične suradnje Srbija – Bosna i Hercegovina za 2018. godinu, između Europske komisije, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, Ugovor o zajmu (GrCF2 W2 – Projekt javnog prijevoza Sarajevo – dio 2) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, Sporazum o financiranju Programa aktivnosti prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2018 – 2020, za 2018. godinu između Europske unije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Ratificiran je i Ugovor o zajmu (Projekt Živinice – regionalna deponija za čvrsti otpad) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, Sporazum o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske komisije kojim se mijenja Sporazum o financiranju između Bosne i Hercegovine i Europske komisije u vezi s „Interreg IPA programom prekogranične suradnje Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora“ za period 2014. -2020. u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA II), Ugovor o grantu (Regionalni vodovod Plava voda) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvoj, koji se odnosi na investicijski grant iz SIDA – EBRD II programa za komunalni okoliš i klimu.

Također je ratificiran Sporazum o financiranju i projektu između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora BiH, Republike Srpske, koju predstavljaju Ministarstvo financija RS i Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS (agencija za izvršenje projekta) i KfW-a, Frankfurt na Majni, u iznosu od 10.000.00,00 eura – Energetska efikasnost u javnim zgradama, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

bljesak.info



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno