Rukomet

Odluka pada u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muška rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u nedjelju u Bihaću, pred dvomeč s Litvanijom u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

Prvi susret igrat će se 30. aprila u Cazinu (20.15 sati), a revanš 3. maja u Kaunasu.

“Atmosfera je kao i do sada izuzetna, svi igrači su došli na okupljanje spremni i zdravi”, rekao je za Sport.ba Zuhdija Korkarić, pomoćnik bh. selektora.

U bh. taboru vlada optimizam, ali smo i oprezni uoči dvomeča s Litvancima.

“Laganih protivnika danas sigurno nema, ali sam siguran da će momci ostaviti srce na terenu i pobijediti. Pokušat ćemo da iz oba susreta odnesemo čitav plijen, tj. da dobijemo obje utakmice”, kazao je Korkarić.

Ipak, presudan meč bi trebao biti onaj s Bjelorusijom u Zenici 11. maja.

“Tu će pasti odluka ko ide na Evropsko prvenstvo. Nadamo se ako Bog da da ćemo to biti upravo mi”, optimistično je poručio bivši strateg rukometaša sarajevske Bosne.

Istakao je i da su se novi mladi rukometaši dobro uklopili u tim.

“Dvorana u Cazinu je rasprodana i biće izuzetna atmosfera, što će nam biti od velike pomoći da dođemo do nove pobjede”, zaključio je Korkarić.

Selektor Dragan Marković za ove susrete pozvao je 19 igrača.

Na spisku su:

Benjamin Burić, Petar Jokanović, Nebojša Bojić, Alen Ovčina, Mirko Mikić, Nikola Prce, Duško Čelica, Mirsad Terzić, Vladan Lončar, Ivan Karačić, Josip Perić, Dejan Malinović, Marko Panić, Adnan Sivić, Vladimir Vranješ, Muhamed Toromanović, Senjamin Burić, Faruk Vražalić i Muhamed Zulfić.

U Drugoj kvalifikacionoj grupi nakon dva kola BiH zauzima treće mjesto u grupi s jednim bodom. Na startu kvalifikacija bh. rukometaši su krajem oktobra prošle godine u gostima remizirali s Bjelorusijom 25:25, dok su u Tuzli poraženi od Danske sa 25:23.

Nakon susreta s Litvanijom, bh. rukometašima preostaju još dvije utakmice, 11. maja dočekuju Bjelorusiju, a kvalifikacije završavaju 16. juna gostovanjem protiv Danske.

novi.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno