Biznis

Odluka o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, donijelo je Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa kod uvoza određenih roba do 31. decembra 2024.

Vanjskotrgovinska komora BiH napominje da je odlukom obuhvaćeno 68 tarifnih oznaka u sektorima tekstilne, obućarske, hemijske, metalske, prehrambene i grafičke industrije, kao i elektroindustrije.

Odluka je, kako ističu iz VTKBiH, objavljena u Službenom glasniku BiH te na web stranici Ministartsva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa: https://www.mvteo.gov.ba/Content/Read/privremenom-smanjenju-carinskih-stopa-kod-uvoza-odredjenih-roba-Potv.

Odluka će se primijenjivati od 1. janura 2024.

Radi ostvarivanja prava na uvoz robe, uz carinsku deklaraciju se podnosi potvrda Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH da će roba biti korištena u vlastitoj proizvodnji i potvrda VTK da se roba ne proizvodi u Bosni i Hercegovini ili roba domaće proizvodnje ne zadovoljava potrebe privrede i tržišta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno