Ostali sportovi

Odlični rezultati zeničkih atletičara na mitingu u Crnoj Gori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odlični rezultati zeničkih atletičara na mitingu u Crnoj Gori – Na sportskom centru „Toplica“, 01.maja 2018.godine, održan je 24. Međunarodni atletski miting „Bar 2018“. Uz nastup  oko 150 atletičara i atletičarki iz nekoliko zemalja Evrope, Azije i Afrike. odličan nastup imali su zenički atletičari, javili su iz AK Zenica.

Mesud Pezer je, bacivši kuglu na 20.33 m, osim prvog mjesta u ovoj disciplini, ostvario i najbolji rezultat mitinga po IAAF Scoring tablicama. O tome smo već pisali na linku:

https://www.zenicablog.com/mesud-pezer-pobjednik-atletskog-mitinga-u-crnoj-gori/.

Hamza Alić je, takođe, bio izuzetno raspoložen, bacio “svoju spravu” na daljinu 20.20 m i plasirao se odmah iza svoga klupskog kolege, te  time dokazao da se na njega može još računati.

Faris Kobilica na 1.500 m, te Mediha Salkić u bacanju diska zauzeli su druga mjesta.

Treća mjesta ostvarili su Mediha Salkić u bacanju kugle, te Ernad Kotorić u bacanju koplja.

Nešto slabije plasmane, ali sa zavidnim rezultatima ostvarili su Eldar Dautović na 400 m  i Emir Čamdžić u bacanju kugle.

Već u subotu, 05.maja na terenima SRC “Kamberovića polja” nastupit će najbolji BH cicibani/cicibanke i pioniri/pionirke iz 22  kluba. Prijavljeno je preko 230  mladih takmičara, a među njima i 14 zeničkih atletičara i atletičarke.

Takmičenje  počinje  u  14.00 sati, pa ovim putem iz AK Zenica pozivaju gledaoce, ljubitelje atletike da podrže buduće bh. asove.

 

E.Imamović

Foto arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno