Ostali sportovi

Odlični rezultati omladinaca Ragbi kluba Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odlični rezultati omladinaca Ragbi kluba Čelik – Protekli vikend nije bio uspješan samo za naše seniore nego i za naše mlade ragbijaše.

Selekcije U6, U8, U10 i U12 gostovale su na turniru koji je organizirao Ragbi klub Makarska a uz učešće Ragbi kluba Sinj, Ragbi klub Invictus iz Dubrovnika, Ragbi klub Nada iz Splita  kao i Ragbi klub Brač. Naši mladi ragbijaši ispunili su očekivanja svojih trenera a  najvažniji je onaj da su uživali u ragbiju kao sportu i pokazali zavidno znanje u rukovanju jajastom loptom. Iako je rezultat u ovim uzrasnim kategorijama u drugome planu jer program Get into Rugby je ključan za omasovljenje ovog sporta i upoznavanje novih prijatelja i uživanja u ovoj igri. Idući turnir se igra u Sinju u organizaciji Ragbi kluba Sinj gdje će naši mališani svakako učestvovati.

Malo starija selekcija U14 učestvovala je na posljednjem turniru u organizaciji Ragbi Saveza Srbije za uzraste pjetlića i pionira a koji je organizirao Ragbi klub Starčevo. Naši mladi igrači pokazal

i su također veliko znanje i umijeće ali u finalnoj utakmici sportska sreća je bila naklonjenija našim sportskim prijateljima iz Ragbi kluba Rad. Ragbi klub Čelik je učestvovao na svim turnirima u organizaciji Ragbi saveza Srbije za ove uzrasne kategorije i ovim putem im čestitamo na organizaciji i uspješnosti turnira tokom ove godine. Ključni efekat i rezultata učešća na ovim turnirima je razmjena iskustava i sticanje novih prijateljstva što nam je i bio cilj.

Nakon učešća na turniru u Sinju naši mladi ragbijaši završavaju sa takmičarkim periodom i nastavljaju sa pripremama za bogato proljeće 2020. i organizaciju našeg 3rd Kids Rugby Fest-a.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno