Ostali sportovi

Odličan rezultat Ahmeda Karalića na 4. Festivalu prijateljstva “Matirajmo predrasude”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odličan rezultat Ahmeda Karalića na 4. Festivalu prijateljstva “Matirajmo predrasude” – Uz učešće 126 šahista i šahistkinja, u subotu 17.marta, u Banjaluci je održan 4. Festival prijateljstva “Matirajmo predrasude“. Organizator turnira bila je Škola šaha „Skakač“ Banja Luka. Takmičari su došli iz 16 gradova i četiri države, BiH, Hrvatska, Srbija i Danska, među kojima je bilo i nekoliko Zeničana.

Najbolji rezultat od Zeničana ostvario je Ahmed Karalić na 4.mjestu sa 6,0 osvojenih poena, isto kao i drugoplasirani Zoran Ljikar iz Hrvatske, te trećeplasirani Milan Berić iz Srbije.  Prvo mjesto osvojio je Nedeljko Kljajić (BiH) sa 6,5 poena, drugi je bio Zoran Ljikar (Hrvatska) sa 6,0, treći Miladin Berić (Srbija) sa 6,0, četvrti Ahmed Karalić (Zenica) sa 6,0 poena, peti Robert Tonković (BiH), takođe sa 6,0 poena.

Igrano je 7 kola po Švicarskom sistemu uz tempo od 10 minuta po igraču i bonus od 5 sekundi za svaki povučeni potez. Direktor turnira bio je Branko Tomić, a glavni sudija FA Nemanja Šipka.

E.Imamović; Foto Said Šteta/arhiva

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno