Ostali sportovi

Odličan početak sezone zeničkih biciklista na Grand prix Banja Luka – Premier liga

Odličan početak sezone zeničkih biciklista na Grand prix Banja Luka – Premier liga!!! Vozači Biciklističkog kluba “Rotacija-SPIN” iz Zenice su proteklog vikenda učestvovali na Grand Prix Banja Luka gdje su vozili dvije utrke Premier lige BiH i sa puno uspjeha predstavili naš grad i svoj klub!

Naime u Zenicu su se vratili sa 4 zlatne medalje sa utrka koje su vozili u dva dana! U subotu su vozili XCM (MTB MARATON) utrku na BANJ BRDU u kojoj je Vedad Karić osvojio zlatnu medalju u najjačoj ELITE kategoriji, dok je Eldin Šarić također osvojio medalju istog sjaja u kategoriji Master ‘A’. Dan poslije, u nedelju su vozili XCO (MTB – OLIMPIJSKI FORMAT) utrku na prelijepoj tvrđavi KASTEL, gdje su također naši sugrađani bili najbrži u svojim kategorijama. Vedad Karić je osvojio zlatnu medalju u Kategoriji ELITE, a Eldin Šarić je bio zlatni u kategoriji Master ‘A’.

Od rezultata treba spomenuti i juniora Durmo Irijana koji je bio šesti na obje utrke. Sve čestitke našim momcima i pohvale za trud jer su nagovjestili da će biciklizam ponovno da zaživi u našem gradu gdje uskoro očekujemo nove uspjehe od ovih momaka! “Obzirom da smo bili prezauzeti zadatcima oko pokretanja kluba, ipak smo smogli snage i našli vremena da se spremimo za ovu utrku.

Ovo je tek početak i evo mi smo stvarno dobro započeli sa sezonom i samo mogu obečati da će biti još mnogo dobrih rezultata ove sezone, gdje ćemo opravdati povjerenje naših sponzora bez kojih nebi bili tu gdje jesmo.” kazao nam je najbolji biciklista u državi Karić.

D.Kurbegović

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem