Ostali sportovi

Odličan nastup Zeničanina Farisa Čunjala na turniru “Sjećanje na majstora Adija Kosovca 2021”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odličan nastup Zeničanina Farisa Čunjala na turniru “Sjećanje na majstora Adija Kosovca 2021”- Juče, 01.marta 2021.godine u Konjicu je održan 10. Međunarodni blitz turnir „Sjećanje na majstora Adija Kosovca 2021“ u organizaciji ŠK „Igman“ Konjic.

Pobjednk ovog turnira je FM Isik Alparslan (Turska) sa 6,5 osvojenih poena i nevjerovatnih +114 novih FIDE rejting poena. Drugo mjesto zauzeo je FM Kamr Kayra, takođe iz Turske sa 6,5, a treće FM Efim Muratović (Goražde), svi sa istim brojem bodova (6,5). Najbolji kadet je Zenelaj Xhonatan, za najuspješnijeg igrača ŠK Igman proglašen je Muamer Mrnđć, dok je najuspješniji veteran Halid Bajramović iz Zenice.

Nagrađeno je 10 prvoplasiranih šahista redovnim nagradama od 250 do 30 KM, te specijalne nagrade, kako je napred navedeno.

Pored Halida Bajramovića iz Zenice, kao najboljeg veterana, ističemo odličan nastup i mladog Zeničanina Farisa Čunjala sa 6,0 poena, pola poena manje od pobjednika, šesto mjesto. Iza sebe je ostavio nekoliko tituliranih šahista i to dva velemajstora, tri intermajstora i dva FIDE majstora. Faris nije imao respekta prema titulama FIDE. Izvanredne pobjede protiv GM Kadrć Denisa, IM Ivana Galića, te FM Efima Muratovića su mu popravile FIDE rejting za fantastičnih +44,2 nova boda. Čestitamo Farise.

Na turniru je imao zapažen nastup još jedan mladi Zeničanin sudija, NA Dino Marković, kao pomoćni sudija i operater na turniru.

Broj igrača je bio ograničen u skladu sa odredbama Kriznih štabova kantona/županije i FBiH.

Na turniru je učešće uzelo 27 šahista iz Srbije,Turske, Hrvatske i Bosne i Hercegovin, među kojima su bila dva velemajstora (GM), tri intermajstora (IM), te šest FIDE majstora (FM).

Sistem takmičenja bio je Švicarski u 9 kola, parovi su određivani kompjuterski, tempo igre bio je pet minuta + tri sekunde po igraču za cijelu partiju. Vrijedila su Pravila FIDE za blitz šah.

Turnir su sudili IA Mirza Miralem i Zeničanin NA Dino Marković, pomoćni sudija i operater. Direktor je bio dr.Sulejman Mulić.

E.Imamović

Foto D.Marković/P.Ristić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno