Nogomet

Odigrao jedan meč za Čelik, naplatio 45.000 KM, a sada pred potpisom za velikana iz Turske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Bešiktaš je jedan od najvećih klubova u Turskoj, te klub s ogromnom armijom navijača. Svake sezone ciljevi ovog kluba su najveći, a tako je i za narednu sezonu. Nekoliko igrača je napustilo klub, a došlo je i nekoliko novih igrača od kojih se očekuje da budu prevaga u narednoj sezoni.

Zanimljivo je kako pišu turski mediji da je vrlo blizu potpisa za Bešiktaš i 21- godišnji Emirhan Topcu, nogometaš, koji je posljednju sezonu nastupao za Rizerspor. Ovaj nogometaš koji može igrati na svim pozicijama u defanzivi pred potpisom je za turskog velikana.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je ovaj nogometaš prije dvije godine iz Rizespora stigao u zenički Čelik na šestomjesečnu posudbu u vrijeme kada su klubom s Bilinog polja upravljali “investitori” iz Turske. Emirhan Topcu za Čelik je odigrao samo jedan meč i to u porazu na Tušnju protiv Slobode rezultatom 2:1, kada je isti igrač skrivio jedanaesterac, kojeg su domaćini sigurno realizirali.

Nakon toga uslijedio je prekid prvenstva radi koronavirusa, te je Čelik ispao u niži rang. Emirhan Topcu vratio se u Rizerspor te je putem svojih agenata tužio klub s Bilinog polja, koji mu je u martu ove godine morao isplatiti 45.000 KM.

Topcu će možda naredne sezone nositi dres Bešiktapa, a sigurno da nikada neće zaboraviti “epizodu” na Bilinom polju.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno