Zadnje objavljeno

Košarka

Odigrano treće kolo „Ljetne lige grada Zenice u košarci“ za mlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrano treće kolo „Ljetne lige grada Zenice u košarci“ za mlade – Proteklog vikenda, 18. i 19.7.2020.godine u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici odigrane su utakmice trećeg kola „Ljetne lige grada Zenice u košarci“ za mlade.

U trećem kolu na rasporedu su bile sljedeće utakmice:

Subota,18.7.:

Predpioniri: Kengur – Čelik

Predpionirke: Kengur – Jumper

Pioniri: Kengur – Čelik

Pionirke: Kengur- Jumper

Nedjelja, 19.7.:

Kadeti: Kengur – Čelik

Kadetkinje: Kengur – Jumper

Juniori: Kengur – Čelik

Rezultati svih utakmica su u drugom planu, a cilj je promocija košarke i propagiranje sportskih aktivnosti među djecom.

Ljetna liga je počela 4.7.2020.godine, igra se u dane vikenda, a organizuje se uz pomoć grada Zenica i partnerstvo košarkaškog saveza Zeničko-dobojskog kantona.

Učesnici Lige su 12 klubova, od kojih je sedam muških i pet ženskih. Učesnici u muškoj kategoriji su: Čelik, Kengur, Abeceda, Vukovi, Winner, Jumper i Ten.
U ženskoj kategoriji igraju Zenica, Kengur, Jamper, KŽK Čelik i Žepče kao gost lige. Selekcije koje su uključene u takmičenje su juniorske, kadetske, pionirske i predpionirske.

-Koncept takmičenja u ovoj Ljetnoj Ligi nema rezultatski niti takmičarski karakter, cilj je da sva djeca učestvuju, te svi dobiju priliku da igraju košarku i zabave se. Oko 400 djece će biti uključeno u ovu Ligu. Planirano je odigravanje 81 utakmica. Ukoliko situacija bude dozvoljavala, planirano je da djeca posjete zeničke bazene. Najbolji igrači iz juniorske i kadetske selekcije, koji budu učestvovali u ovoj Ligi, njih 10, imat će priliku da odigraju kontrolnu, prijateljsku utakmicu protiv prvog tima OKK „Čelik. Cilj ove Lige je zabava, druženje, prezentacija košarke i na kraju svega želimo da pobjednik bude košarka -, kazao nam je Ermin Zukić, koordinator omladinskih selekcija u OKK Čelik.

Pored ovih aktivnosti, za učesnike Ljetne lige planirano je da se platou ispred robne kuće Bosna organizuje takmičenje u spretnosti, slobodnim bacanjima i takmičenje u trojkama. Za pobjednike u ovim kategorijama bit će obezbjeđene vrijedne nagrade.
Za klubove, učesnike u ovoj Ligi, na poklon bit će obezbjeđene košarkaše lopte, dok je za svako dijete planirana medalja.

Pred početak ove lige, Kenan Uzunović, predstavnik Uprave grada Zenica i stručni saradnik iz oblasti sporta, kazao je da je Grad Zenica generalni sponzor ove Lige.

-Grad podržava ovakve projekte, posebno nakon pandemije koronavirusa, kada su brojne manifestacije otkazane, te smatramo da je ovo idealna prilika da vratimo sportske aktivnosti u grad. Raduje činjenica da ovdje neće biti proglašen pobjednik ni jedan klub, nego da će pobjednik na kraju biti košarka i djeca koja će nakon mjeseca marta ponovo biti na košarkaškim terenima koje najviše i vole. Nakon što je Ministarstvo za nauku, kulturu i sport zabranilo korištenje sportskih školskih dvorana za trenažne procese, Grad je svim klubovima obezbjedio treniranje u Areni, te na taj način pružio svim sportskim kolektivima izvanredne uslove za aktivnosti i trenažni proces, rekao je Kenan Uzunović.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010