Košarka

Odigrano osmo kolo bh. Prvenstva za košarkaše – zenički OKK Čelik u nizu od četiri pobjede

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odigrano osmo kolo bh. Prvenstva za košarkaše – zenički OKK Čelik u nizu od četiri pobjede – Večerašnja utakmica KK Borac – KK Kakanj 92:81 bila je peta odigrana utakmica iz 5.kola bh.Prvenstva za košarkaše, dok je šesta utakmica iz ovog kola, Spars Realway- Čapljina, odgođena za 28.11.2020.godine.

Ostale utakmice odigrane su proteklog vikenda.

Evo rezultata 8.kola:

OKK Čelik – Bratunac 83:80

Sloboda – Zrinjski 101:108

Leotar – Bosna Royal 80:86

Široki – Mladost M.G. 86:74

Borac – Kakanj 92:81

Spars Realway- Čapljina (igraju 28.11)

(Slobodna je bila ekipa Promo Donji Vakuf)

Ovo je četvrta pobjeda u nizu košarkaša Čelika uz dva poraza u tekućem prvenstvu, koji su pružili odličnu partiju i zasluženo savladali odličnu ekipu Bratunca. U ovu srijedu od 20 sati Čelik će odigrati odgođenu utakmicu iz 5.kola sa ekipom Čapljine u gostima.

Sada nastupa reprezentativna pauza. Naime, reprezentacija BiH ove sedmice će odigrati možda i dvije najvažnije utakmice u borbi za plasman na Eurobasket 2021, na domaćem terenu dočekuje Bugarsku i Latviju. Susreti trećeg i četvrtog kola grupe H odigrati će se 27. i 29. novembra 2020.godine (petak i nedjelja) u “balonu” koji će biti organizovan u dvorani hotela Hills na Ilidži, gdje je danas i okupljanje našeg nacionalnog tima.

Selektor Vedran Bosnić, iz različitih razloga, neće moći računati na nekoliko zvučnih imena sa šireg spiska, poput Nurkića, Muse, Gordića, Stipanovića, Halilovića, Alibegovića…

U grupi H trenutno je lider Grčka s četiri boda, BiH i Bugarska imaju po tri, a Latvija dva boda.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno