Nogomet

Odigrano 21. kolo Druge lige – Centar: Poraz Nemile u gostima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer su odigrani svi mečevi 21. kola Druge lige FBiH – grupa Centar, a strijelci u ovom kolu su bili poprilično raspoloženi.

Nogometaši Krivaje su bez nekoliko prvotimaca otputovali u Ilijaš, a gdje su poraženi od istoimene ekipe koja zauzima posljednje mjesto na tabeli, a čime su Zavidovićani prekinuli seriju bez poraza u proljetnom dijelu sezone. Za uvjerljivu pobjedu Ilijaša od 4:0 su pogađali Senad Selimović, Amar Terović, Nezir Tihić i Alen Šabić.

Maglajski derbi je očekivano pružio borbenu i požrtvovanu igru, a Natron je bio uspješniji od Moševca rezultatom 2:1. El-Harun Hrnjić i Damir Topalović su bili strijelci za Plave, dok je jedini gol za nominalne goste na ovom susretu postigao Mahmut Mujak.

U Žepču je domaća momčad Žepča 1919 sa sigurnih 4:1 pobijedila Mošćanicu. Dva pogotka Franje Adžića, uz po jedan gol Ivana Martinovića i Alija Babića su bili dovoljni domaćima za trijumf, dok je jedini gol za goste iz Sarajeva postigao Tarik Čengić.

Na Šibovima u Jelahu nije bilo golova, a domaći Borac je otkinuo bod prvoplasiranom Famosu, što je jedini remi u ovom kolu.

Na Ilidži je Igman sa 4:3 porazio Baton. Dvaput Hamza Alić, Tarik Bostandžić i Senad Sejtarija su pogodili za domaće, dok su strijelci za Baton bili Amar Pintol, Alem Kulovac i Nidal Ragipović.

Istim rezultatom Unis je u Vogošći pobijedio Nemilu. Irhad Nezić je bio dvostruki strijelac za Unis, uz po jedan gol Merisa Tahmaza i Kerima Bajterovića, dok su se u listu strijelaca za Nemilu upisali Alija Bajrić, Adin Bureković i Senaid Hercegovac.

Ekipa Rudara se s punim plijenom vratila iz Visokog, a gdje je nadigrala domaću Bosnu sa 1:3. Tarik Zukić je bio jedini strijelac za domaće, dok su za goste iz Breze pogađali Haris Čelebić, Esad Maletić i Ermin Jusić.

Istim rezultatom, ali u svoju korist, Usora je završila domaći meč protiv Koline. Igor Šimunović sa dva pogotka te Irmin Okić su donijelu pobjedu domaćim, dok je jedini gol za gostujući tim iz Ustikoline bio djelo Almira Paleta.

Rezultat 21. kola:

NK Natron – NK Moševac 2:1
NK Žepče 1919 – FK Mošćanica 4:1
FK Borac – FK Famos 0:0
NK Usora – NK Kolina 3:1
NK Bosna – FK Rudar 1:3
NK Ilijaš – NK Krivaja 4:0
FK Unis – NK Nemila 4:3
FK Igman – FK Baton 4:3

Autor: Z portal



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno