Nogomet

Odigrano 18. kolo u Centru: Poraz Natrona u derbiju, Moševac bolji od Žepča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na zelenim terenima Druge lige FBiH – grupa Centar danas su odigrane utakmice 18. kola.

U derbiju prvoplasirane i drugoplasirane ekipe Famos je s minimalnih 1:0 savladao Natron, a gol odluke je postigao Eldar Mulaosmanović iz slobodnog udarca u 55. minuti susreta.

Krivaja je pobjedom u Sarajevu protiv Batona preskočila današnjeg rivala i preuzela treće mjesto, a rezultat je bio 2:3. Za goste iz Zavidovića strijelci su bili Mirsad Šijerkić i Nedim Čamdžić, uz jedan autogol domaćih, dok su za Baton pogađali Ismar Čomaga i Amar Pintol.

Na Gradskom stadion u Maglaju Moševac je stigao do minimalne pobjede protiv Žepča 1919, a autor pobjedničkog gola je bio Samir Skomorac.

Do minimalne pobjede je stigla i momčad Usore, a koja se s punim plijenom vratila iz Nemile. Gol odluke u završnici meča je postigao Eldar Kaknjašević.

Seriji pobjeda rezultatom 1:0 se pridružio i Rudar, a koji je pred domaćom publikom u Brezi i autogolom Harisa Hasanspahića savladao Ilijaš.

S tri boda s Ilidže se vratila Bosna, a visočki tim je rezultatom 1:2 porazio domaći Igman. Tarik Hindija i Emin Seferović su bili strijelci za goste, dok je jedini gol za Igman postigao Armin Mujezin.

Na Jelahu nije bilo pobjednika u susretu Borca i Unisa, a meč je završen rezultatom 1:1. Idriz Osmić je doveo domaće u vodstvo, dok je konačan rezultat susreta postavio Irhad Nezić.

U Ustikolini je razlog za slavlje imala Mošćanica, a sarajevska ekipa je rezultatom 0:3 savladala domaću Kolinu. Strijelci su bili Anel Zunđa, Kemal Čaušević i Arman Đono.

Rezultati 18. kola:

FK Famos – NK Natron 1:0
FK Baton – NK Krivaja 2:3
FK Igman – NK Bosna 1:2
FK Rudar – NK Ilijaš 1:0
NK Nemila – NK Usora 0:1
NK Moševac – NK Žepče 1919 1:0
FK Borac – FK Unis 1:1
NK Kolina – FK Mošćanica 0:3

Autor: Z portal



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno