Ostali sportovi

Odigrane utakmice četvrtine finala Juniorske lige, poznati parovi polufinala

Odigrane utakmice četvrtine finala Juniorske lige, poznati parovi polufinala – Juniorska liga u futsalu je došla u svoju završnu fazu. Prva subota u Maju je označila početak Final8 – završne faze Juniorske lige gdje se najboljih 8 ekipa bori za plasman u finale a nakon toga i za prestižni epitet osvajača Juniorske lige u futsalu.

Final 8 su otvorile ekipe Donja Gračanica i Bulevar. Bolji u otvaranju su bili domaćini na papiru – ekipa Donje Gračanice koja je sa dva gola upisala vodstvo nakon prvih 10 minuta. U drugom poluvremenu se nije mnogo šta promijenilo, Bulevar je uspio postići pogodak i u jednoj fazi ozbiljno prijetiti ali se ekipa Donje Gračanice odbranila i postigla još tri pogotka za konačan rezultat od 5:1. Strijelci za D. Gračanicu: E.Vardo 3 gola,Čolaković i M.Vardo sa po jedan postignut gol. Za ekipu Bulevara strijelac jedinog pogotka je bio Alagić.

Naredni susret se odigravao između ekipa Arnauti i Steel Army. Sve je počelo odmjeravanjem snaga i opreznim pokušajima na obje strane. Nakon loše reakcije odbrane ekipe Steel Army, ekipa Arnauta dolazi u vodstvo a zatim postiže još pet golova do kraja prvog poluvremena. Visokih 6:0 na poluvremenu zna biti demotivirajuće ali su momci iz ekipe Steel Army nastavili borbu na terenu i u narednih deset minuta primili još dva gola za konačan rezultat 8:0. Strijelci za ekipu Arnauti su bili A.Ćatić sa jednim, A.Muslić sa dva postignuta gola i Karić sa 5 postignutih golova.

Nakon ovog susreta dobili smo i prvi polufinalni par: Donja Gračanica – Arnauti

U nastavku ovog zanimljivog dana, slijedio je derbi ¼ finala, kojeg su tako izglasali svi učesnici online ankete na facebooku, između ekipe Blatuša i ekipe Imperia. Gledaoci su u prvom poluvremenu mogli gledati tvrdu utakmicu sa mnogo borbenosti. Prvi do pogotka su došli momci iz ekipe Imperia a to je bio i rezultat prvog poluvremena. U drugom poluvremenu Blatuša je imala svoje prilike koje nije iskoristila a sve je to Imperia kaznila sa još tri gola što je bio i konačan rezultat – 0:4. Strijelci za ekipu Imperia su bili Subotić i Šehaganović sa po jednim postignutim golom i N. Zekić sa dva postignuta gola.

Posljednju utakmicu ¼ finala su igrale ekipe Tristo i Ljiljani. Obje ekipe su krenule u nadigravanje pa su gledaoci mogli uživati u rastrčanom i napadačkom futsalu. Prvi su se na semafor upisali momci iz ekipe Tristo, prvo sa jednim a onda i sa drugim postignutim golom. Prije kraja poluvremena Ljiljani su uspjeli postići jedan gol i vratiti utakmicu u rezultatsku neizvjesnost. U drugom poluvremenu su Ljiljani ipak dopustili protivniku previše prostora i tako primili još dva gola što je bio konačan rezultat – 4:1. Strijelci za ekipu Tristo su bili Vardo i Mujak koji su postigli po jedan gol a Kolić je postigao dva gola. Jedini strijelac za ekipu Ljiljani je bio Huzbašić.

Po završetku ove utakmice dobili smo i drugi par polufinala: Imperia – Tristo

Velika završnica – utakmice polufinala, utakmica za treće mjesto i finalna utakmica nas očekuju sutra u nedjelju 5.5.2019. ponovo na parketu dvorane Bilmišće a sa početkom u 14:00. Ne propustite završnicu ovog festivala futsala u Zenici i dođite da bodrite vaše favorite ili samo da uživate u borbenosti i odličnim potezima naših juniora do posljednjeg sudijskog zvižduka.

Ukoliko ipak budete spriječeni da dođete, pratite sva dešavanja na našim platformama www.mnkcalp.com, www.facebook.com/mnkcalp, www.instagram.com/mnkcalp

Juniorska liga u futsalu koju organizuje MNK Calp iz Zenice dio je projekta pod nazivom Smanjenje faktora rizika za zdravlje stanovništva u BiH (RHRFP). Projekat podržava Vlada Švicarske, Švicarska agencija za razvoj i saradnju SDC, Svjetska Banka a sprovodi Federalno ministarstvo zdravstva. Lopta je IN, Alkohol NO je naziv implementacije projekta od strane MNK Calp a sve to kroz igru koju volimo – futsal.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi