Nogomet

Odigrana tri kola u Prvoj ženskoj ligi FBIH – Nogometašice Čelika na trećem mjestu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda, 11.i 12.9.2021.godine, odigrane su utakmice 3.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i nogometašice zeničkog Čelika. U trećem kolu domaće ekipe su ostvarile dvije, a gostujuće tri pobjede.

Nogometašice Čelika zabilježile su i drugu pobjedu u ovom prvenstvu, nakon domaćeg poraza u prvom kolu od ekipe FK Sloboda iz Tuzle (0:1) i pobjede u 2.kolu kod kuće nad ekipom Brotnjo (4:3). U trećem kolu ostvarile su visoku gostujuću pobjedu od 0:6 u Sarajevu protiv ekipe ŠF Respekt. O tome smo objavili na linku: .

U narednom, 4.kolu nogometašice Čelika su domaćini ekipi Mladost iz Nević Polja kod Novog Travnika. Inače, Prva ženska liga FBiH u sezoni 2021/2022 broji 11 klubova i to: Čelik (Zenica), Sloboda (Tuzla), Brotnjo (Čitluk), Respekt (Sarajevo), Mladost (Nević Polje), „Sana 2014“ (Sanski Most), Sloboda (Simin Han), Inter (Posušje), Sarajevo, „Željezničar 2011“ (Bosanska Krupa) i Libero (Goražde).

Rezultati 3.kola:

Sarajevo: Respekt – Čelik 0:6

Tuzla: ŽNK Sloboda – Sarajevo 4:3

Čitluk: Brotnjo – FK Sloboda 1:2

Nević Polje: Mladost – „Željezničar 2011“ 1:3

Goražde: Libero – Inter 2:1

(Slobodna je bila ekipa „Sana 2014“)

Nakon trećeg kola sa tri pobjede i devet bodova su ekipe „Željezničar 2011“ i Libero. Ekipa Čelika zauzima treće mjesto na tabeli sa šest bodova, koliko imaju i ekipe Sarajevo i FK Sloboda. Bez osvojenih bodova su Respekt, Mladost i Brotnjo.

Parovi 4.kola:

Zenica: Čelik – Mladost (N.P.)

Tuzla: FK Sloboda – Inter

Sarajevo: Sarajevo – Libero

Bos.Krupa: „Željezničar 2011“ –„Sana 2014“

Čitluk: Brotnjo – Respekt

(Slobodna je ekipa ŽNK Sloboda)

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno