Politika

Odgovor premijera Ganića: Visoko uplati 13,3 miliona, a Kanton vrati više od 26,6 miliona KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odgovor premijera Ganića: Visoko uplati 13,3 miliona, a Kanton vrati više od 26,6 miliona KM – Vlada Zeničko-dobojskog kantona odbacuje sve tendenciozne navode o odnosu institucija ovog kantona prema Gradu Visoko, koje duže vrijeme iznosi Gradska uprava na čelu sa gradonačelnicom Amrom Babić, te poziva na jedinstvo i prestanak podjela koje čini lokalna vlast izvrtanjem činjenica.

Posljednji u nizu zlonamjernih medijskih spinova je informacija da su “građani Visokog u 2019. godini uplatili Kantonu 13,3 miliona KM”, čime se pokušava stvoriti slika da Visoko daje više sredstava nego što se ovom gradu vraća te izazvati gnjev građana prema Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Podsjećamo javnost da se iz budžeta Zeničko-dobojskog kantona finansiraju ustavne i zakonske obaveze, kao i politike razvoja i podrške (prosvjeta, zdravstvo, sudstvo, policija, stipendiranje, smještaj i ishrana studenata, briga o boračkoj populaciji, socijalna politika, unapređenje poslovnog ambijenta, jačanje konkurentnosti privrede, razvoj poljoprivrede, ulaganja u vodovodnu, putnu i javnu infrastrukturu…), a samo u toku prošle godine Grad Visoko je iz kantonalnog budžeta povukao više od 26,6 miliona KM!

Vlada ZDK poziva lokalnu vlast u Visokom da konačno počne rješavati probleme građana, kao što to čine vlasti u ostalim općinama i gradovima, a zbog čega su ih građani izabrali.

“Naš kanton je kičma razvoja privrede Bosne i Hercegovine i krajnje je vrijeme da Visoko postane dio tog pozitivnog procesa te, stoga, pozivamo vlast u Visokom da prestane sa lošim spinovanjem. Visoko je, nažalost, zaustavljeno u razvoju i Vlada ZDK čini sve da ga vrati na put uspjeha kojim idu druge lokalne sredine u ovom kantonu. Nije u redu da građani Visokog ispaštaju zbog lokalne vlasti. To nikada nećemo dozvoliti”, izjavio je premijer Mirza Ganić.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno