Zenica

Odgovor Gradonačelnika na dopis iz NK Čelik

Odgovor Gradonačelnika na dopis iz NK Čelik
Odgovor Gradonačelnika na dopis iz NK Čelik
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odgovor Gradonačelnika na dopis iz NK Čelik – Na Kabinet gradonačelnika Zenice i na moje lično ime stigao je još jedan u nizu dopisa iz Nogometnog kluba Čelik. Nakon vršitelja dužnosti direktora i predsjednika kluba, ovaj put u potpisu dokumenta na kojem je memorandum NK Čelik je predsjednik tahničkog odbora Skupštine.

Obzirom na ozbiljne probleme sa kojim se svakodnevno susreću građani Zenice i na čijem rješavanju svakodnevno radim, na početku vas želim informisati, da više namam namjeru baviti se vašim dopisima.

Od vas tražim, hitan program sanacije NK Čelik, a ne da stalno sugrađanima i meni ponavljate riječ reprogram! Šta znači reprogram? Budžet poznaje brojke i slova, a oni su potrebni za reprogram. Grad Zenica i ja kao Gradonačelnik, nemamo ništa protiv reprograma. Međutim, da bi se krenulo u program sanacije, odnosno reprogram, potrebne su nam brojke. Potreban nam je plan. Tražim da na sastnak u Gradsku upravu donesete plan, da vidimo šta je to što očekujete iz gradskog budžeta u narednih deset godina. Da li je to, da Grad Zenica prihvati samo poreske obaveze NK Čeliki šta je sa ostalim obavezama? Kako mislite riješiti tekuće finansiranje kluba?

Sudeći po medijskim istupima predsjednika i neformalne grupe građana Za Čelik, svima koji od početka prate problem u Čeliku i zainteresovani su za rješavanja sudbine našeg kluba, jasno je da je koncept neformalne grupe građana propao ili je u teškoj krizi. Na to upućuje i činjenica da od, na hiljade najavljivanih članova, u klub se učlanilo tek 800 ljudi, od kojih sam i ja jedan.

Svoju nemoć da osigurate sredstva za funkcionisanje kluba u posljednjih šest mjeseci, ne možete prebacivati na Grad i mene lično. Pitam vas, šta ste za izlazak iz krize Čelika uradili u posljednjih pola godine, osim što ste stalno tražili da vam Grad isplaćuje plate igračima, trenerima i radnoj zajednici, pomaže u licenciranju, tj. plaćanju starih računa i nekadašnjih igrača, čišćenju tribina, održavanju travnjaka, popravci krova…?

Na kraju vas posljednji put pozivam, da u Gradsku upravu dođete sa konkretnim pokazateljima, brojkama i planovima za budućnost Čelika. Grad Zenica je spreman pomoći NK Čelik u skladu sa svojim mogućnostima Do tada vas podsjećam da je moja podrška opstanku NK Čelik u BHT Premijer ligi i uopće u funkcionisanju kluba bila presudna upravo u kljućnim trenucima i na to mogu biti ponosan.

Fuad Kasumović
Gradonačelnik Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno