Politika

Odgođena skupština, ZDK bez nove vlade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sjednica Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, koja je trebala početi u 9 sati, prvobitno je bila prolongirana za 10.30 sati, ali jenakon druge pauze odlučeno da sjednica neće ni biti održana. Novi termin zakazan je za utorak, 10. marta, u 11 sati. Predsjedavajuća Draženka Subašić (DF) sazvala je u pauzi sjednicu Kolegija Skupštine, koji i donio odluku o odgađanju zasjedanja.

Predsjednik Kluba zastupnika SBB-Fahrudin Radončić u Skupštini ZDK Ismet Sarajlić kazao nam je da pravi razlog otkazivanja sjednice nedostatak ruku u redovima stranaka vladajuće kolalicije za izglasavanje nove Vlade ZDK.

–  Kvorum imamo, ali su dva zastupnika iz SDA bolesna i vladajući ne mogu imati potrebnih 18 ruku za izglasavanje nove Vlade- kaže Sarajlić. Vladajuća koalicija SDA, DF i NHS/HDZ ima samo 18 glasova od 35 zastupnika.

Da li se iza navodne bolesti zastupnika SDA krije iščekivanje ishoda krize na Federalnom nivou, bit će poznato u utorak, kada će biti jasno da li će ova koalicija zaista i oformiti novu Vladu ZDK.  

AVAZ

O B A V I J E S T

kojom vas obavještavam da se održavanje 5. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona, zakazane za dan 06.03.2015. godine /petak/ sa početkom u 09,00 sati, odgađa za dan 10.03.2015. godine /utorak/ sa početkom u 11,00 sati. Sjednica će biti održana u sali 301/III sprat Aneksa zgrade RMK Promet-a, (sjedište Kantona), u Zenici.

S poštovanjem!

PREDSJEDAVAJUĆA    Draženka Subašić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno