Info

Odbor za međureligijsku suradnju/saradnju u Zenici – Bajramska čestitka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odbor za međureligijsku suradnju/saradnju u Zenici – Draga braćo i sestre, poštovani sugrađani,
Vjera nas podstiče da budemo dobri, da budemo ako je to moguće najbolji. Takvom vjerom u dragoga i jednoga Boga, da učinimo naše domove, mahale, komšiluke, gradove i ovu našu izranjenu zemlju, boljim mjestom za život svih – zajedno.
Upravo ovakvom živom vjerom, koju budimo na Kurban-bajram, sjećajući se odlučnosti Ibrahimove i pokornosti Islailove, budimo spremni među svim narodima propovijedati Božju Riječ i Vijest, a ona uvijek i iznova znači dobročinstvo, humanost, empatiju, solidarnost… i sve to nam je tako potrebno u vremenima u kojima smo se našli.

Dragi prijatelji – muslimani, katolici, pravoslavni i svi drugi dobronamjerni ljudi,
U godini smo izbora, koji su sve ove godine u našoj domovini značili napetosti i jačanje govora mržnje. Mi vas pozivamo, podsjećamo i molimo da nikada ne zaboravite vaše vjerničko dostojanstvo. Božja ljubav obuhvata sve i svakoga a naš je zajednički interes normalan život, jačanje ekonomije, ostanak i opstanak naše omladine ovdje u našoj zajedničkoj državi Bosni i Hercegovini.

Muslimanima i muslimankama, od srca želimo blagoslovljen i sretan Bajram – BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno