Ostali sportovi

Odbojkaški vikend tri zeničke ekipe

Odbojkaški vikend tri zeničke ekipe- Predstojećeg vikenda, 06. i 07.marta 2021.godine, tri zeničke odbojkaške ekipe će igrati svoje utakmice u tri različite lige. Dvije zeničke ekipe su domaćini u nedjelju u sali Prve gimnazije, a jedna ekipa gostuje u Srebreniku. Utakmice će se igrati bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu.

Odbojkašice ŽOK Željezare u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug, u narednom 13.kolu su domaćini ekipi OK Krivaja iz Zavidovića. Utakmica je na rasporedu ove nedjelje, 07.3. od 14 sati u sali Prve gimnazije u Zenici. Delegirana službena lica za utakmicu su: 1. sudija Emir Obralić, 2.sudija Aida Tirić, delegat, kontrolor Jasmin Husejnović.

ŽOK Željezara Zenica je na čelu tabele sa omjerom od 11 pobjeda i jedan poraz, 33 boda. Sa istim omjerom i 33 boda je i ekipa OK „Breza 1934“. Ekipa Krivaje je 4.mjesto sa omjerom 3/9, 10 bodova.

U 16. kolu Superlige Federacije BiH za žene, grupa Sjever, odbojkašice OK Čelik-R gostuju kod ekipe ŽOK Gradina-Herceg iz Srebrenika. Odbojkašice OK Čelik-R su na 8. mjestu tabele sa bilansom od dvije pobjede i 11 poraza, šest bodova. Ekipa iz Srebrenika je 9. mjesto, posljednje na tabeli.

Odbojkaši OK Block-Block Outa, u Superligi Federacije BiH, grupa Jug, u 13.kolu su domaćini ekipi OK Olovo. Zenički ligaš je na petom mjestu na tabeli sa omjerom 2/10 i pet bodova. Olovo je drugo na tabeli sa bilansom 9/3 i 28 bodova. Utakmica je na programu ove nedjelje, 07.marta, od 11 sati u sali Prve gimnazije u Zenici. Delegirana službena lica za utakmicu su: 1. sudija Armin Čeliković, 2.sudija Adnan Abadžija, delegat-kontrolor Samir Smajić.

E.Imamović

Foto arhiva

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: