Ostali sportovi

Odbojkaški klub „Čelik-R“ prelazi u SUPERLIGU OSFBiH u narednoj sezoni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U narednoj sezoni ženski odbojkaški klub (OK) „Čelik-R“ iz Zenice igrat će u SUPERLIGI za žene, grupa Sjever OSFBiH, saopštavaju iz OK „Čelik-R“.

Naime, nakon istupanja iz Saveza i ligaškog takmičenja ekipe OK „Vitez“ iz Viteza, ligu će popuniti ekipa OK „Čelik-R“ iz Zenice.

Tako je grad Zenica postao bogatiji za jednog Superligaša u ženskoj odbojci nakon 10 godina.

– Danas je dan kada sve godine rada i truda, bezbroj utakmica i putovanja, smijeha i suza konačno daju svoj rezultat.  Odbojkaški klub “Čelik-R” Zenica je od 02.06.2019.godine punopravni član SUPERLIGE OSFBiH za žene!!! Našim djevojkama i trenerima čestitamo na trudu i zalaganju! Grad Zenica je bogatiji za jednog superligaša u ženskoj odbojci nakon 10 godina! Nije mala stvar! Zaista smo sretni i uzbuđeni i radujemo se našem učešću u višem rangu takmičenja. Sada nas očekuje dosta napornog rada, ali to su slatke muke! Još jednom čestitamo! -, sa radošću kažu u OK „Čelik-R“.

Inače, odbojkaški klub “Čelik-R” Zenica je osnovan 2007.godine u Zenici. Već te 2007.godine nastupa sa mlađim kategorijama muških i ženskih selekcija, a u oktobru 2008.godine započinju svoj put u ligaškim takmičenjima. Muška seniorska selekcija je u više navrata igrala PLAY OFF za ulazak u Superligu FBiH, da bi u konačno 2014.godine zvanično i postala zenički superligaš.

Ženska selekcija OK „Čelik-R“ je, takođe,  u više navrata bila učesnica doigravanja, nije bila te sreće, pa je do protekle sezone 2018/2019 bila član Prve ženske federalne lige.

-Tokom svih ovih godina bili smo ozbiljan protivnik, na kome su čak i favorizovane i jače ekipe lomile zube, ali nam je uvijek falila završnica za koju nismo imali snage. Godinama već slušamo komentare da smo “zrela ekipa” za viši rang, ali nam uvijek fali ono malo. Svoj kvalitet smo dokazivali godinama međutim nismo uspijevali. Sada smo doživjeli i tu radost prelaska u viši rang -, kažu, na kraju, iz OK „Čelik-R“.

Sportska redakcija Zenicabloga čestita prelazak u viši rang takmičenja veoma uspješnom kolektivu, OK „Čelik-R“ iz Zenice.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno