Ostali sportovi

Odbojkašice Željezare prvaci Prve Federalne lige, grupa Jug

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odbojkašice ŽOK Željezare Zenica, članice Prve ženske odbojkaške lige Federacije BiH, grupa Jug, danas, 14.3.2021. godine, gostovale su u Brezi uokviru 14.kola. Igrale su derbi kola i sezone sa direktnim konkurentom za osvajanje prvog mjesta u ligaškom dijelu takmičenja, sa ekipom OK „Breza 1934“ i ostvarile su maksimalnu i ubjedljivu pobjedu za potvrdu prvog mjesta na tabeli.

Rezultat: OK „Breza 1934“ – ŽOK „Željezara“ 0:3 (17:25), (23:25), (12:25);  52:75; Ekipa trenera Sulje Hercega ostvarila je veliku pobjedu u Brezi i ovom pobjedom potvrdile prvo mjesto u ligaškom dijelu takmičenja. Do kraja prvenstva ostala im je još jedna utakmica i to protiv ekipe iz Tomislavgrada, OK “Delminium”, na domaćem terenu za ovjeru prvog mjesta.

-Djevojke su danas pokazale da njima pripada prvo mjesto. Zahvaljujemo se ekipi OK „Breza 1934“ na fer igri -, kazali su iz ŽOK Željezara nakon ove velike pobjede. Nakon ligaškog dijela slijede, dva vikenda zaredom, finalne utakmice razigravanja protiv ekipe Mikasa iz Tuzle. Ekipa Mikasa je prvak grupe Sjever, druga grupa, prve ženske federalne lige.

Za ŽOK Željezaru su igrale: Zerina Šogolj (kapiten), Elena Križanac, Adna Šarić, Mirna Jovanović, Ana Marija Topalović, Lea Balta, Ana Bilić, Marija Bilić, Selma Hodžić, Elma Terzić, Lamija Čolaković, pod vodstvom trenera Sulje Hercega i upravom Senada Čerimović i Fahrudin Čerimović. U klubu se nadaju da će Grad Zenica prepoznati i znati nagraditi trud i velike rezultate ŽOK Željezare Zenica i afirmaciju Zenice kroz sport.Čestitke kolektivu ŽOK Željezara Zenica na velikom uspjehu i od sportske redakcije Zenicabloga.

E.Imamović; Foto ŽOK Željezara

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno