Ostali sportovi

Odbojkašice BiH večeras pred publikom u Zenici igraju protiv Češke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Zenici igra meč 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Češke.

Naše odbojkašice su u prva tri kola koja su odigrana u Latviji zabilježile dvije pobjede i jedan poraz, te su uoči drugog kvalifikacionog turnira u Zenici u doličnoj poziciji za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Reprezentativke BiH u Areni “Husejin Smajlović” večeras od 20 sati dočekuju reprezentaciju Češke koja je lider grupe F i favorit u ovom duelu.

Naše odbojkašice bi eventualnom pobjedom došle nakorak do plasmana na EP, a večerašnji duel će biti igran pred publikom. Bit će dozvoljen ulazak do 1.000 gledatelja.

“Vidi se da ekipa Češke mnogo kompaktnije izgleda, jer oni već duži period igraju zajedno. Vidi se sistem, vidi se da jako dobro poznaju na terenu i s tog je razloga bilo i puno teže odigrati meč sa njima. Ali, ja sam optimista da na ovoj utakmici možemo mnogo više da priprijetimo toj Češkoj nego što je to, možda, bila situacija na prvom turniru”, rekao je selektor bh. tima Stevan Ljubičić uoči današnjeg meča.

U prvom meču današnjeg programa se sastaju Slovenija i Latvija od 17 sati.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno