Ostali sportovi

Odbojkašicama Čelik-R treće mjesto na „VICTORY CUP 2017“ u Novom Travniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Odbojkašicama Čelik-R treće mjesto na „VICTORY CUP 2017“ u Novom Travniku – Proteklog vikenda odbojkaški klub Čelik-R učestvovao je na 7. Međunarodnom odbojaškom turniru za djevojčice i djevojke “VICTORY CUP 2017”, u organizaciji odbojkaškog kluba “VICTORY” iz Novog Travnika.

U seniorskoj konkurenciji na turniru je učestvovalo 12 ekipa iz Hrvatske i BiH.

U odlučujućoj utakmici, da dobiju priliku za borbu na treće mjesto, u vrhunskoj igri i borbenosti, Zeničanke su pobjedile favorizovanu ekipu Prijedora sa 2:0. Prije ove utakmice Čelik-R je izgubio od Igmana sa 2:0, a pobjedio Slogu sa 2:0.

U susretu za treće mjesto “Čelik-R” se sastao sa dosta iskusnijom ekipom OK “Ilijaš” iz Ilijaša. U utakmici punoj preokreta i u pravom odbojkaškom “trileru” zeničke odbojkašice su sa 2:1 savladale djevojke iz Ilijaša i upisale ime kluba na pehar.

-Važno je napomenuti da se u konkurenciji seniorki u našoj ekipi pored 4 standardne seniorke našlo i 6 kadetkinja, koje su, u dosta starijoj konkurenciji, pokazale fizičku spremnost i snagu da u najkritičnijim trenucima odigraju zrelo-, kažu u OK Čelik-R.

Za najboljeg blokera turnira proglašena je kapiten Čelik-R Zenica, Samira Radončić.
Za ekipu Čelik-R Zenica su nastupale:

Samira Radončić, Melisa Smailović, Belma Halilović, Dženita Ibrašimović, Hanan Krehmić, Dženeta Sarajlić, Tijana Ristanović, Adna Husić, Anja Knežević, Sara Dautbegović. (Trener Samir Radončić).

Iz OK Čelik-R upučuju čestitke organizatoru, OK VICTORY Novi Travnik, na organizaciji, a takođe čestitaju svojim djevojkama na herojskoj borbi i trenerima na „čeličnim“ živcima.

E.Imamović
Foto OK Čelik-R



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno