Ostali sportovi

Odbojka: Izvučene grupe za Evropska takmičenja reprezentacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine će svoj put ka trofeju CEV Srebrene lige započeti u grupnoj fazi gdje će se sastati sa reprezentacijom Sjeverne Makedonije, Rumunije i Albanije.

Nakon pauze od 2 godine, naši odbojkaši će ponovo zaigrati u CEV Srebrenoj ligi te pokušati krenuti stopama svojih sunarodnica te izboriti prvo mjesto i plasman u CEV Zlatnu ligu.

Izdanje CEV Srebrene lige za muškarce 2022. godine će se igrati u periodu od 25. maja do 12. juna nakon ćega slijedi Final four koji će izboriti prve dvije reprezentacije iz dvije grupe.

Ženska seniorska reprezentacija je saznala protivnike u CEV Zlatnoj ligi za 2022. godinu.

Naše “Zmajice” ponovo su se našle u najtežoj mogućoj grupi gdje će se sastati sa starim poznanicima Francuskom, od koje su pporažene na prethodnom Evropskom prvenstvu, Španijom sa kojom su se susrele u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo odigrano 2019-te godine te sa reprezentacijom Bugarske koja je osvojila Zlatnu ligu ove godine.

Pred našim odbojkašicama je težak zadatak ali vjerujemo da će naše djevojke dati sve od sebe da ponovo predstave Bosnu i Hercegovinu najbolje što mogu.

Izdanje CEV Zlatne lige za 2022. godinu će se odigrati od 25. maja do 26. juna iduće godine dok će Final four biti odigran nakon završetka grupne faze u Ukrajini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno