Info

Od utorka kiša i znatno niže temperature zraka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od utorka kiša i znatno niže temperature zraka – Velika promjena vremena u Bosnu i Hercegovinu stiže u utorak, najavili se meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako piše u njihovoj prognozi, očekuje nas kišovito vrijeme dok će temperature zraka dosezati maksimalnih 26 stepeni. Jutra će biti svježa s temperaturama tek nešto iznad deset stepeni.

Ponedjeljak: postupno naoblačenje sa zapada uvjetovat će padavine u Bosnu i Hercegovinu. Kiša pljuskovi i grmljavina se očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a do kraja dana padavine se očekuju i u ostalim djelovima. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 26 do 32, na jugu do 34 stupnjeva.

Utorak: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim djelovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 20 do 26 stupnjeva.

Srijeda: umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne, u centralnim i jugozapadnim područjima sa slabom kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 10 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 20 do 26

Meteorolozi su ranije najavili da promjena vremena uz padavine i osvježenje stiže od 3. septembra do 10. septembra. Temperaturni režim će se malo promjeniti pri čemu će minimalne temperature imati vrijednosti od 8 do 13, a maksimalne od 15 do 20, na jugu od 24 do 29 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

N1



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno