Info

Od Turbeta do Večića: Krenuo marš mira “Tihi hod za veliku bol”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od Turbeta do Večića: Krenuo marš mira “Tihi hod za veliku bol” –  “Tihi hod za veliku bol“, moto je marša mira koji je jutros u znak sjećanja na stradanja Bošnjaka Kotor Varoši krenuo od Turbeta prema Večićima.

Zbog epidemiološke situacije i pridžavanja uputa kriznog štaba, ove godine je 50 učesnika marša podijeljenih u dvije grupe krenulo putem kojim je na današnji dan 1992.godine krenulo više stotina stanovnika Večića i okolnih sela.

Predstavnici porodica žrtava još jednom su uputili zahtijev nadležnim institucijama da ubrzaju procese traženja nestalih i naglasili da je sramna činjenica da se i nakon 28 godina traga za posmrtnim ostacima 275 ubijenih Bošnjaka.

Učesnici ovogodišnjeg, devetog po redu marša, u Večiće će stići u utorak gdje će biti upriličeno centralno obilježavanje stradanja Bošnjaka Kotor Varoši.

Za zločine nad bošnjačkim i hrvatskim stanovništvom Kotor Varoši na Sudu BiH se vode tri postupka protiv 11 bivših pripadnika vojnih i civilnih vlasti Repubike Srpske.

BHRT



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno