Info

Od srijede građani BiH mogu bez carine uvesti robu vrijednosti do 300 KM kupljenu preko interneta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od srijede građani BiH mogu bez carine uvesti robu vrijednosti do 300 KM kupljenu preko interneta – Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Odluku o ostvarivanju prava na oslobađanje uvoznih i izvoznih dažbina početkom februara, a u utorak je ova informacija objavljena u Službenom listu Bosne i Hercegovine.

Ranije je najavljeno da će primjena ove Odluke početi osmog dana od dana objave u Službenom listu Bosne i Hercegovine, što znači da će od srijede 25. aprila građani Bosne i Hercegovine moći naručiti robu u vrijednosti do 300 KM bez plaćanja dažbina.

Podsjetimo, po ranijim propisima građani BiH su za paket iz inostranstva čija je vrijednost veća od 50 KM morali plaćati dažbine.

U skladu s pomenutom Odlukom došlo je do određenih izmjena kada su u pitanju visine iznosa za koje je predviđeno oslobađanje od plaćanje carine za privatna lica.
Trenutno, kada ulazimo u BiH autom ili nekim drugim prijevoznim sredstvom, imamo pravo na oslobađanje od plaćanja uvoznih dažbina na robu koju unosimo u ličnom prtljagu za vlastite potrebe do vrijednosti od 200 KM. Početkom primjene nove Odluke ta vrijednost se povećava do iznosa od 600 KM.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno