Ljudi

Od posljedica povreda zadobijenih u nesreći preminula dr. Alma Suljić, pedijatar Doma zdravlja Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu preminula je u 26. godini dr. Alma Suljić, koja se lječila nakon teških povreda koje je zadobila u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Sarajevu dana 26.05.2023. godine.

Ona je sa prijateljicama zadobila teške povrede u petak navečer 26. maja na Marijin Dvoru u Sarajevu kad ih je automobilom udario Armin Berberović.

Proteklih nekoliko sedmica bila u kritičnom stanju i pod budnim nadzorom ljekara na KCUS-u, ali kako nezvanično saznajemo, nažalost nije uspjela izdržati nakon fatalnih povreda koje joj je automobilom nanio Berberović te je sinoć preminula. Alma Suljić je Sarajka, a radila je u Domu zdravlja u Zenici.

Kobne noći Berberović je vozilom na pješačkom prijelazu, na križanju ulica Dolina i Maršala Tita, udario tri osobe. Azra Spahić je preminula na mjestu nesreće, a dvije su odmah prevezene u bolnicu na ukazivanje pomoći.

Podsjetimo, Berberović je uhapšen dan nakon stravičnog događaja, a Tužilaštvo Kantona Sarajevo je 22. juna uputilo zahtjev Kantonalnom sudu za produženje pritvora na još dva mjeseca.

Berberoviću je utvrđeno da je vozio pod dejstvom alkohola, brže od ograničenja i bez položenog vozačkog ispita.

-Sa velikom tugom, menadžment i zaposlenici JU „Dom zdravlja“ Zenica upućuju posljedni pozdrav našoj dr. Almi Suljić i iskreno saučešće njenoj porodici.Dr. Alma Suljić radila je u Službi za zdravstvenu zaštitu djece i njen prerani i tragični odlazak veliki je gubitak za JU „Dom zdravlja“ Zenica i za naše pacijente, saopćili su iz ove ustanove.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno