Nogomet

Od petka do nedjelje u zeničkoj Areni 4. Turnir „OFK ZSK- Zenica 2019 u malom nogometu za dječake

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od petka do nedjelje u zeničkoj Areni 4. Turnir „OFK ZSK- Zenica 2019 u malom nogometu za dječake – U zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“ od ovog petka počinje Četvrti regionalni turnir „OFK ZSK –Zenica 2019“ u malom nogometu/fudbalu za najmlađe kategorije, pionire i predpionire (2004/2005), 2008 i 2010, te 2009 i 2011.godište. Turnir je trodnevni i završava u nedjelju 20.01.2019.godine.

Tim povodom danas 16.01.2019.godine održana je press konferencija na kojoj su se obratili Hasib Fetić, predsjednik Omladinskog fudbalskog kluba ZSK Zenica, organizatora turnira, Mustafa Čerim, izvršni direktor Kluba, sekretar i koordinator škole fudbala, Mirsad Šabanović, trener u klubu, te Sedin Habibović, ispred JZU zavoda za bolesti ovisnosti ZDK.

Hasib Fetić ističe da im je čast i zadovoljstvo što su organizatori i nosioci jednog ovakvog projekta, koji sa ljetnim turnirom, “Trofej grada Zenica“, čini jedan poseban brend njihovog kluba i grada. Na ovom Četvrtom  regionalnom turniru „OFK ZSK –Zenica 2019“ u malom nogometu/fudbalu, učešče će uzeti oko 100 klubova iz Hrvatske, Srbije i BiH sa preko 1.200 učesnika. Dolaze ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine, Mostara, Sarajeva, Tuzle, Viteza, Doboja, Travnika, Maglaja, Tešnja, Zavidovića, Jablanice, Konjica i drugih gradova, a 11 ekipa će biti izvan BiH.  Od zeničkih klubova nastupit će samo ŠF Tempo Sport sa 4 selekcije. Zahvalio je Gradu Zenica za podršku u organizaciji i generalnom pokrovitelju turnira, kao i sponzorima, koji su, uglavnom, van Zenice.

Mustafa Ćerim kaže da je ovaj turnir prilika za najmlađe igrače da pokažu svoje znanje u jednoj od najljepših dvorana u našoj zemlji – zeničkoj Areni, te da se nada da će svi koji dođu da pogledaju neki od mnogobrojnih mečeva, moći uživati u dječijem fudbalu. Ističe masovnost u klubu, koji egzistira već šestu godinu, primaju djecu od 5 do 12 godina, djecu uče abecedu fudbala. U planu je i formiranje prvog tima za takmičenje.

Jedan od trenera u klubu, Mirsad Šabanović, je pohvalio ZSK-ovu školu i njihov rad u proteklih šest godina. Ističe masovnost i velike rezultate ZSK-a i veliku zainteresovanost djece za upis u njihovu školu.

Ovaj turnir ima karakter sportske manifestacije, čiji je cilj masovnost i druženje ovih uzrasta.

Predstavnik partnera u projektu, JZU zavod za bolesti ovisnosti ZDK, Sedin Habibović, saopštava da će u vrijeme trajanja turnira njihov Zavod imati punkt, na kojem će se moći dobiti informacije od stručnih osoba i uzeti promotivni materijal-sportom protiv droge. To im prilika, kaže, da na jednom mjestu imaju veliki broj mladih, koje treba upoznati o štetnosti droga.

Turnir počinje u petak u 9,00 sati, a svečano otvaranje je, takođe, u petak u 11 sati.

Prvog dana, u petak, nastupit će 35 ekipa, pioniri i predpioniri (2004/2005), drugi dan (subota) je rezervisan za  kategorije dječaka rođene 2008./2010. godine, a treći dan u nedjelju dječaci rođeni 2009./2011. godine.

Za najbolje plasirane (tri prvoplasirane) organizator je osim diploma obezbjedio medalje i pehare, zatim statue i diplome za najbolje pojedince na turniru, te specijalne nagrade od sponzora i još mnogo ugodnih iznenađenja.

Da ponovimo, turnir će se igrati u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“, a ulaz je besplatan.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno