Zabava

Od oskarovca Jordana Peelea u kino 21. marta stiže novi jezivi horor “Mi”

Od oskarovca Jordana Peelea u kino 21. marta stiže novi jezivi horor “Mi” – Zadovoljstvo mi je da Vas, ispred distributerske kuće Una Film, obavijestim da stiže novi jezivi horor oskarovca, redatelja Jordana Peelea, „MI“ (Us), koji imate priliku u BiH kinima pogledati od 21. marta 2019. godine.

Nakon što je svojim debitantskim filmom ”Bježi!“ poslao inpuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde za provokativne i društveno angažovane horor filmove, dobitnik Oskara i vizionar, Jordan Peele, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao.

Film MI je smješten u sadašnjost, na legendarnu obalu Sjeverne Kalifornije.  Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Nyongo, kao žena koja se vraća na mjesto kraj obale mora gdje je odrastala, sada sa mužem (Winston Duke iz Crnog pantera) i dvoje djece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida osjeća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici.

Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Wilsonovi su primijetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke. Mi je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

Trailer pogledajte putem sljedećeg linka:

MI (US)

U kinima od 21. marta 2019.

 

Režija: Jordan Peele

Glasovi: Lupita Nyong’o Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Yahya Abdul-Mateen II, Anna Diop, Evan Alex, Shahadi Wright Joseph, Madison Curry, Cali Sheldon, Noelle Sheldon

Scenario:  Jordan Peele

Žanr: Horor, triler

Studio: Universal Pictures

 

Nakon što je svojim debitantskim filmom ”Bježi!“ poslao inpuls koji je uzdrmao savremenu kulturu i postavio standarde za provokativne i društveno angažovane horor filmove, dobitnik Oskara i vizionar, Jordan Peele, vraća se sa novim, košmarnim filmom, koji je napisao, režirao i producirao.

Film MI je smješten u sadašnjost, na legendarnu obalu Sjeverne Kalifornije.  Glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Nyongo, kao žena koja se vraća na mjesto kraj obale mora gdje je odrastala, sada sa mužem (Winston Duke iz Crnog pantera) i dvoje djece, kako bi proveli idiličan odmor kraj mora. Progonjena neobjašnjivom i nerazjašnjenom traumom iz prošlosti i nizom jezivih slučajnosti, Adelaida osjeća da joj paranoja dostiže vrhunac i da se nešto jako loše prikrada njenoj porodici.

Nakon iscrpljujućeg dana na plaži, porodica se vraća u svoju vikendicu. Kada se tama spustila, Wilsonovi su primijetili siluete četiri osobe koje stoje pred njihovom kućom, držeći se za ruke. Mi je priča o brižnoj porodici koja se bori protiv zastrašujućeg i surovog protivnika: iskrivljene verzije sebe samih.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem