Info

Od nedjelje sunčano vrijeme i porast temperature

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Oblačno vrijeme sa sunčanim intervalima očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana. Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme.  Kiša se očekuje poslije podne i u noći u većem dijelu zemlje.

Na planinama se očekuje slab snijeg. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini prije podne jugozapadni, a poslije podne u skretanju na sjeverni. Dnevna temperatura od pet do 11, na jugu do 16 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ).

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od minus tri do tri, na jugu do sedam, dnevna od pet do 11, na jugu do 15 stepeni.

U ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz umjeren porast naoblake tokom dana. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od minus dva do četiri, na jugu do šest, dnevna od 14 do 20 stepeni.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima kiša u većem dijelu zemlje. Vjetar prije podne slab, a poslije podne umjeren do pojačan sa jakim udarima, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od pet do 11, dnevna od 12 do 18, u sjevernim područjima Bosne do 22 stepena.

Oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima očekuje se i u srijedu u Bosni i Hercegovini. U višim područjima i na planinama se očekuje snijeg. U Hercegovini je moguća i grmljavina. Prema kraju dana i tokom noći padavine postepeno prestaju. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Krajem dana i tokom noći u Hercegovini i na jugozapadu Bosne jaka bura. Jutarnja temperatura zraka od dva do osam, na jugu do 11, dnevna od dva do osam, na jugu do 14 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno