Biznis

Od marta isplate naknada radnicima Metalnog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od marta isplate naknada radnicima Metalnog – Radnici preduzeća Metalno Zenica, za koji se od novembra prošle godine vodi stečaj, počet će primati naknadu po osnovu nezaposlenosti od marta tekuće godine, potvrdio je danas Nurđehan Šahinović, ministar za rad, socijalnu politiku i izvjeglice Zeničko dobojskog kantona.

Dogovor oko pitanja naknada postignut je na sastanku delegacije radnika Metalnog sa ministrom privrede, Zlatkom Jelićem i ministrom za rad, Nurđehanom Šahinovićem. Do kraja ove sedmice kantonalna Služba za zapošljavanje treba sačiniti sporazum sa stečajnim upravnikom o obročnom plaćanju naknada za zapošljavanje u vrijednosti od 15 hiljada maraka, pri čemu bi se u ponedjeljak trebala uplatiti prva rata.

Od utorka bi radnici trebali početi dobijati rješenja, obrazložio je ministar Šahinović. Za grupu od 130 radnika Metalnog, od marta će Služba za zapošljavanje mjesečno isplaćivati oko 40 hiljada maraka.   (Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno