Info

Od hemičara do profesora francuskog: U OSBiH otvoreno desetine radnih mjesta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo odbrane BiH raspisalo je danas javni konkurs za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu oficira Oružanih snaga BiH. Otvorene su 64 pozicije, od čega za Bošnjake 12, Srbe 19, Hrvate 30 i Ostale tri radna mjesta.

Radi se o rodovima i službama na lokacijama širom države, s različitim spektrom traženih zanimanja visoke stručne spreme, VII stepena ili PCS.

Zainteresirani mogu konkurirati za rad u Sarajevu, Ustiprači, Bihaću, Banjoj Luci, Laktašima, Tuzli, Doboju, Travniku, Čapljini, Žepču, Palama…

Traži se obrazovanje iz odbrane i sigurnosti, mašinstva, telekomunikacija, informatike, hemije, prehrambene ili tekstilne tehnologije, građevinarstva ili arhitekture…. Šansu imaju i instruktori engleskog i francuskog jezika, ekonomisti, pravnici….

Izbor kandidata vrši komisija koju imenuje ministar odbrane, a kandidati će proći kroz testiranja, sigurnosne provjere i zdravstvene preglede.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno