Zenica

Od danas u 15 sati u funkciji Zenička obilaznica, cijena novom dionicom za putničke aute 1 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dugoočekivana Zenička obilaznica, odnosno, dionica Koridora 5C Zenica sjever – Zenica jug nakon zvaničnog završetka radova 25. novembra i formiranja cijena putarine danas je i zvanično od 15 sati puštena u upotrebu, tako da će cijena korištenja autoputa od naplatne rampe Sarajevo sjever do naplatne rampe Zenica sjever sada iznositi od 7 do 28 KM, ovisno o kategoriji vozila, a cijene su dostupne i na službenoj stranici JP Autoceste Federacije Bosne i Hercegovine.

Zenička obilaznica završava na naplatnim kućicama Zenica sjever, koje se nalaze u neposrednoj blizini magistralnog puta M-17 koji vozačima omogućava vožnju prema jugu (Zenica, Lašva, Kakanj..) te prema sjeveru (Nemila, Žepče, Maglaj, Doboj).

Dionica je sastavljena od 52 posto trase te 48 posto objekata kao što su tuneli i vijadukti, a komplikovana struktura terena koja je određena daleke 2009. godine uzrokovala je brojne probleme zbog čega je izgradnja ove dionice s objektima trajala ovoliko dugo, a vrijednost dionice iznosi oko 225 miliona eura.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno