Ostali sportovi

Od četvrtka 13. decembra u Lukavcu počinje dvanaesto pojedinačno otvoreno šahovsko prvenstvo FBiH za 2018. godinu

Od četvrtka 13. decembra u Lukavcu počinje dvanaesto pojedinačno otvoreno šahovsko prvenstvo FBiH za 2018. godinu – Od ovog četvrtka pa do nedjelje 16.12.2018.godine, u Lukavcu će se održati 12.pojedinačno otvoreno seniorsko šahovsko prvenstvo FBiH za 2018.godinu (zajednički turnir za igračice i igrače).

Organizator je Šahovski savez FBiH, a tehnički organizator je Šahovski savez tuzlanskog kantona.

Prventvo će se igrati po Švicarskom sistemu, u sedam kola, sa tempom igre od 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu počevši od prvog.

Pravo nastupa imaju igrači koji se na FIDE rejting listi nalaze u svojstvu državljana BIH, ili su nastupili na službenom takmičenju u 2018. godini za klub iz ŠS Federacije BIH, te svi omladinci i omladinke iz BiH do 20 godina bez obzira u kojem su šahovskom savezu registrovani.

Nagradni fond je 3.100 KM i biće podijeljen na 10 prvoplasiranih šahista. Biće nagrađena po četvorica igrača ELO rejtinga 2150 i 1900, a planirane su nagrade u ženskoj i konkurenciji kadeta.

Turnir će se rejtingovati kod FIDE.

Pobjednici osvajaju titule prvaka OPŠSFBiH u muškoj i ženskoj konkurenciji za 2018. godinu, pripada im pehar i novčana nagrada i svim nagrađenim igračima dodjeljuje se diploma.

E.Imamović

Foto arhiva

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem