Info

Od 15. juna BH vozom prema moru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 15. juna BH vozom prema moru – Željeznice FBiH obavještavaju javnost da će u sezoni od 15.06. do 31.08. 2018. godine doći do promjene Reda vožnje brzog putničkog voza na relaciji Sarajevo-Čapljina-Sarajevo, koji će u u tom periodu u stanici Čapljina ostvarivati vezu na autobusku liniju za Neum, Makarsku i Split autobusima Autoherc d.o.o. Grude.

Sezonski voz iz Sarajeva će polaziti svakog jutra u 07:07 sati, a u Čapljinu će stizati u 09:29 sati. Iz Čapljine voz će polaziti svaki dan u 19:25 sati, a u Sarajevo će stizati u 21:44 sati. Voz će se  zaustavljati u Hadžićima, Konjicu, Mostaru i Žitomislićima, a po završetku radova i u stanici Jablanica.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Neum će polaziti u 10:05 sati, a u Neum će stizati u 11:20 sati. Iz Neuma za Čapljinu autobus će polaziti u 18:00 sati, a u Čapljinu stizati u 19:15 sati. Prihvat i iskrcaj putnika u Neumu biće na stajalištu „Magistrala“ na ulazu u Neum, sa magistralnog puta Opuzen-Neum. Ukupna cijena vozne karte (voz + autobus) Sarajevo-Neum u jednom pravcu iznosi 20,30 KM, a cijena povratne karte iznosi 33,30 KM.

Sa autobuske stanice Čapljina autobus za Makarsku i Split će polaziti u 10:10 sati. Putnici mogu silaziti na stajalištima Gradac, Zaostrog, Podace, Tučepi. Ukupna cijena vozne karte za Makarsku je 29,30 KM, a za Split 44,30 KM. Povratak autobusima iz pravca Splita i Makarske nije obezbijeđen.

Zagarantovanom udobnošću i sigurnošću brzog BH Voza, Željeznice Federacije BiH i na ovaj način poslovno, turistički i saobraćajno povezuju Sarajevo i središnji dio BiH sa Hercegovinom i morskom obalom.  Putnici svoje karte mogu rezervisati na svim prodajnim mjestima Željeznica Federacije BiH.

Služba za odnose s javnošću ŽFBiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno