Zabava

Od 09. Novembra u Multiplexu Ekran – krimi drama „UBISTVO U ORIENT EXPRESSU“ i komedija „TRG“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od 09. Novembra u Multiplexu Ekran ne propustite pogledati krimi dramu “UBISTVO U ORIENT EXPRESSU” prema istoimenom romanu “kraljice krimića” Agathe Christie s Herculeom Poirotom u glavnoj ulozi i komediju isprepletenu dramom “TRG”

UBISTVO U ORIJENT EXPRESSU

Film Ubojstvo u Orient Expressu nastao je prema istoimenom romanu “kraljice krimića” Agathe Christie, s glavnim likom Herculeom Poirotom. Hercule Poirot je u Orient Expressu i prepoznaje vrlo bliskog prijatelja. Zbog snijega su zaglavili na Balkanu, dvije noći poslije Istanbula. Iduće jutro Samuel Edward Ratchett nađen je izboden (12 uboda nožem) u svom kupeu. U vlaku je s Poirotom bilo 13 osoba koje na prvi pogled nemaju ništa zajedničko, ali to se promijeni kada se otkrije pravi identitet ubijenog i većine ostalih u vlaku.

Termini projekcija svaki dan od: 18:00 i 20:30 sati

TRG (THE SQUARE)

Pametna komedija zbog koje ćete se smijati naglas. Dobitnik Zlatne palme na ovogodišnjem festivalu u Kanu. Christian je respektabilan kustos u jednom muzeju moderne umjetnosti. Razveden je i ima dvoje djece kojoj je u potpunosti posvećen. Christian vozi električni auto i podržava plemenite ciljeve. Trenutno radi na postavci umjetničke instalacije „Trg“, u sklopu koje slučajne prolaznike poziva na iskazivanje altruizma i podsjeća ih na njihovu ulogu odgovornih ljudskih bića. Ali ponekad je teško živjeti u skladu s vlastitim ubjeđenjima, te Christiana njegova besmislena reakcija na krađu telefona dovodi u niz sramotnih situacija. U međuvremenu, marketinška agencija koja radi za njegov muzej osmišljava neočekivanu kampanju za „Trg“. Javnost na tu kampanju reaguje pretjerano burno, što Christiana, ali i muzej, dovodi u krizu.

Termini projekcija svaki dan od: 20:15 sati



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno