Zabava

Od 01. marta možete u BiH kinima pogledati “feel good” film sezone “LADY BIRD”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Veliko nam je zadovoljstvo da vas obavijestimo da od 01. marta možete u BiH kinima pogledati “feel good” film sezone “LADY BIRD” , koji je osvojio 2 Zlatna globusa i nominovan je u 5 glavnih kategorija za nagradu Oscar.

Lady Bird donosi priču o maturantici Christine MacPherson (Saoirse Ronan) koja s majkom Marion (Laurie Metcalf) živi u Sacramentu. Njihov odnos je turbulentan, dinamičan i prvenstveno komplikovan. Radnja se odvija u školskoj godini 2002.- 2003. i okidač filma jest kada Christine odluči da je zovu novim imenom – Lady Bird. Christine “Lady Bird” MacPherson umjetnički je nastrojena autsajderica koja čezne za pustolovinom izvan katoličke srednje škole u Sacramentu. Pratimo kako se prvi put zaljubljuje, učestvuje u pozorišnoj predstavi i najvažnije, odlučuje gdje će ići na koledž.

Debitantski film glumice Grete Gerwig najbolje je ocijenjen film svih vremena na Rotten Tomatoes, a mnogi kritičari proglašavaju ga feel good komedijom sezone i jednim od najboljih filmova o odrastanju ikad snimljenim.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno