Zenica

Očekujemo podršku Republici Turskoj od ZDK, Zenice i općina iz ZDK i BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

GRAĐANI OČEKUJU ZNAČAJNU PODRŠKU OD ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA, GRADA ZENICE I DRUGIH OPĆINA IZ ZDK i BiH ZA PRIJATELJSKU I BRATSKU REPUBLIKU TURSKU

Svaka općina u Bosni i Hercegovini bi trebala izdvojiti sredstva za pomoć Republici Turskoj koja se sada nalazi u teškoj situaciji izazvanoj zemljotresom koji je prouzročio razaranja velikih razmjera.

Republika Turska je tokom godina obnove poslije agresije na BiH uložila stotine miliona pomoći širom BiH.

Posebno je ta podrška bila za Zenicu kroz projekte Turske vojne misije, pobratimskih općina, Tike i drugih organizacija iz Republike Turske. Realizovano je mnogo projekata u obrazovanju, obnovi infrastrukture, izgradnji i rekonstrukciji vjerskih objekata i dr. Veliki broj projekata realizovan je i u Visokom, Maglaju, Tešnju, Varešu, Zavidovićima, Kaknju i u drugim općinama.

Danas se usvaja budžet Grada Zenice koji će biti preko 84 miliona. Očekujemo da podrška iz Zenice za Republiku Tursku bude značajna kao što je to za svaku pohvalu uradila Općina Stari Grad koja će izdvojiti 200.000,00 KM kao vid podrške za Republiku Tursku.

Republika Turska i turski narod zaslužuju svaku vrstu pomoći i podrške. Naša prijateljska i bratska država Republika Turska očekuje našu podršku. Građani nesebično već pomažu svojim ličnim sredstvima uplačujući novac na humanitarne brojeve i račune. Na redu su institucije koje raspolažu sa novcem građana da značajno izdvoje novčana sredstva i opredijele ih za podršku Republici Turskoj.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno