Košarka

Očekivanja trenera na završnici Kupa BiH u košarci za žene ovog vikenda u Banjoj Luci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovog vikenda, 07./08.marta 2020.godine, igra se završnica Kupa BiH za sezonu 2019/2020. u košarci za žene. Domaćin ovog finalnog turnira je vicešampion BiH, ekipa ŽKK Orlovi, u sportskoj dvorani „Obilićevo“ u Banjoj Luci, (Link).
Tim povodom prenosimo izjave trenera, učesnika finala, preuzete sa Bh.basket.ba.

AIDA KALUŠIĆ: PLASMAN U FINALE KUPA BIH BIO BI IZUZETAN REZULTAT ZA NAS
Aida Kalušić, trener KŽK Čelik iz Zenice pred početak završnice Kupa BiH u Banjaluci za portal BHbasket je izjavila:
“Jako smo zadovoljni našim plasmanom na završni turnir kupa BiH. Vjerujemo u našu dobru formu, a plasman u finale bi bio izuzetan rezultat za nas .U svakom slučaju uživat ćemo cijeli vikend u dobroj ženskoj košarci, a kolegama i njihovim timovima želimo puno sreće”, izjavila je Kalušić.
Polufinalni susret protiv Mladog Krajišnika igračice Čelika igraju sa početkom u 17 sati.

MILAN ŠOBOT PRED KUP BIH: IDEMO ODIGRATI HRABRO PROTIV ČELIKA
Milan Šobot, pomoćni trener Mladog Krajišnika za portal BHbasket pred završnicu Kupa BiH za žene je izjavio:
“Očekuje nas utakmica protiv ekipe Čelika, sa kojom smo odigrali jednu utakmicu ove sezone na njihovom terenu gde smo poraženi. I sami znate kakve su turbulencije bile ove sezone i ostavile su posljedice rezultatski u ligi na ovu mladu ali perspektivnu ekipu, koja ulazi u ovaj meč maksimalno motivisano sa željom da
odigramo i finalnu utakmicu u nedjelju. Kao i ostatak sezone nećemo moći da računamo na Zeničanku u našim redovima, Amnu Kahrić. Želimo odigrati tvrdo, jako i hrabro. Znamo da možemo odigrati dobro, i ovim putem pozivam ljubitelje košarke da podrže Malene koje će im tu podršku sigurno vratiti na terenu”, izjavio je Šobot.
Polufinalna utakmica u Banjaluci između Mladog Krajišnika i Čelika igra se sa početkom u 17

DRAGANA SVITLICA: POZIVAM SVE LJUBITELJE KOŠARKE DA ISPRATE FINAL FOUR KUPA BIH ZA ŽENE
Dragana Svitlica, trener viceprvaka BiH ekipe Orlovi, pred početak Kupa Bosne i Hercegovine koji se održava ovog vikenda u Banjaluci je za portal BHbasket izjavila:
“Nadam se da će dvorana biti ispunjena do posljednjeg mjesta na obe polufinalne utakmice. Ovim putem pozivam sve ljubitelje košarke da dođu, da isprate ovaj događaj, uživaju u dobroj atmosferi i kvalitetnoj ženskoj košarci”, izjavila je Svitlica.
Polufinalni susret protiv bh. prvaka ekipe RMU Banovići igraju sa početkom u 19.30 sati.

OŽEGOVIĆ, TRENER BH. PRVAKA: NEKA POBIJEDI BOLJI, A SIGURAN SAM DA SMO TO MI
Slaviša Ožegović, trener bh. prvaka ekipe RMU Banovića pred završnicu Kupa BiH za žene za portal BHbasket je istakao:
“Oba polufinalna para su vrlo zanimljiva i očekuju nas neizvjesne utakmice. Što se tiče drugog polufinala između ekipe Orlova i nas. Mogu reći da smo i mi i Orlovi u teškom ritmu utakmica srije,da subota i da će vrlo vjerojatno presuditi veca energija i želja za pobjedom kao eventualna veća svježina. Ekipa Orlova vrlo iskusna i imaju širi oster uz domaći teren, dok sa druge strane vjerujem u moje igračice i njihov karakter koje će pokazati na terenu. Do sada smo odigrali četiri utakmice , 3 : 1 je u pobjedama za nas i svaka utakmica je bila drugačija. Večeras očekujem nešto novo na terenu. Karakteristično je da smo sve međusobne utakmice odigrali i mi i Orlovi u različitim sastavima. Kup nam dolazi u nezgodnom trenutku jer imamo problema sa povredama, i očigledno da nam je i forma pala zbog toga. Svim učesnicima finalnog turnira želim sreću, i neka pobjedi bolji a siguran sam da smo to mi”, izjavio je Ožegović.
Polufinalnu utakmicu Kupa BiH za žene bh.prvak RMU Banovići igra protiv bh.viceprvaka Orlova u 19.30 sati.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno