Biznis

Obustavljena proizvodnja u cijelom Rudniku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rudari rudnika “Stara jama” i proteklu noć su proveli ispred zgrade Uprave gdje su tražili ispunjenje i posljednjeg zahtjeva, a to je isplata regresa. Rudari prenoćili ispred Stare jame: Ako oni ne dođu nama iz Sarajeva, mi idemo njima.

U toku noći rudarima Stare jame su se priključili i rudari treće smjene rudnika Raspotočje, a rano jutros stigla je i prva smjena tog rudnika, koja se solidarisala s kolegama i na taj način im pružila punu podršku u borbi za ostvarenje prava. Predsjednik Sindikata rudara RMU Zenica Mehmed Oruč je kazao kako postoji mogućnost i organizovanog odlaska u Sarajevo.

“Oni traže isplatu regresa od Elektroprivrede ili da neko dođe iz Sarajeva. Ukoliko oni neće doći nama, razmatra se opcija da mi krenemo u koloni prema Sarajevu”, izjavio je Oruč. Proizvodnja u gradu čelika i rudnika u svim rudnicima je trenutno obustavljena, a dnevni gubici su blizu 130.000 KM. Direktor zeničkog rudnika Esad Ćivić u svom obraćanju rudarima je kazao kako rudnik nema novca zbog teške finansijske situacije koja ih je zadesila nakon nesreće u jami Raspotočje, te de ja zahtjev za isplatu regresa nerealan.

zbrmu02



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno