Biznis

Obuke i usavršavanje na obuke.ba

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Agencija za rad i zapošljavanje BiH, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i kompanija Kolektiv potpisali su danas u Sarajevu Memorandum o saradnji, radi širenja informacija o ponudi obuka i usavršavanja na portalu www.obuke.ba.

Rodney Riviere, vođa projekta “Podrška obrazovanju odraslih” koji uime njemačke vlade implementira GIZ, rekao je da im je namjera modernizirati tržište rada i smanjiti stopu nezaposlenosti u BiH, za šta su ključne informacije o radnim mjestima, o ljudima koji traže posao, te o sposobnostima koje im nedostaju za određene poslove i kako ih steći.

Dodao je da će partnerstvo ostvareno Memorandumom omogućiti ljudima koji traže posao da na stranici www.obuke.ba saznaju kako mogu unaprijediti svoje kvalifikacije ili se prekvalificirati za određene pozicije.

Zamjenik direktora Agencija za rad i zapošljavanje BiH Željko Rajić istakao je da se ekonomija promijenila i da je sve više usmjerena ka uslugama zbog čega je važno radnicima i nezaposlenima ponuditi mogućnost stalnog usavršavanja, kako bi utjecali na smanjenje nezaposlenosti u budućnosti.

Nermana Ajanović-Hajdarpašić, voditeljica projekata Kolektiva, u čijem sklopu je i portal Posao.ba, naglasila je da se tehnologija brzo mijenja zbog čega nastaju nova zanimanja, postojeća se mijenjaju, a time i vještine koje poslodavci traže.

Stranica www.obuke.ba funkcionira već godinu i po, trenutno su oglašene 454 obuke od 144 ponuđača, a bilježi 1.200 posjeta sedmično.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno