Info

Obradovani povratnici u Kotor Varoš: Osiguran pelet za područnu školu u Vrbanjcima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Osnovna škola “Vrbanjci” kod kotor Varoši u bh. entitetu RS, jučer je zaprimila dovoljne količine peleta za predstojeću grijnu sezonu. Iz ove škole su se zahvalili Vladi Zeničko-dobojskog kantona i Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport koji su obezbijedili novčana sredstva za pelet za grijnu sezonu.

Podsjećamo, instruktivna nastava za 45 učenika od prvog do devetog razreda izvodi se po Nastavnom planu i programu Zeničo-dobojskog kantona, a finansira iz resornog ministarstva za obrazovanje u Vladi ZDK te Federalnog ministarstva za obrazovanje i nauku.

Škola djeluje kao područna školi iz Jelaha (Tešanj), a kako je potvrdio ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi ZDK Spahija Kozlić, Vlada ZDK će stajati čvrsto iza ove djece te finansirati i pomagati ovaj vid nastave sve dok se ne riješi problem izučavanja nacionalne grupe predmeta u bh. entitetu RS.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno