Zenica

Obradovani mališani škola u Perinom Hanu i Tetovu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obradovani mališani škola u Perinom Hanu i Tetovu – Prvog dana nove školske godine, učenici dvije zeničke škole  obradovani su zanimljivim poklonima. Iz škola u Tetovu i Perinom Hanu dobili smo obavještenja, koja prenosimo u cjelini, zajedno.

U centralnoj školi Perin Han kao i područnim školama Dolača i Mošćanica, svečano su dodijeljene školske torbe i pribor svim prvačićima (njih 65) u OŠ „Aleksa Šantić“.

Ergonomske torbe su proizvedene u skladu sa standardima EU. Izrađene su od materijala protiv znojenja leđa, izrazito lagane sa maksimalnom težinom do 1200 g, što značajno utiče na pravilan rast i razvoj djeteta.

Dijete koje doživi radost svojim prvim dolaskom u školu će pamtiti cijeli život a nadamo se da će ovaj primjer slijediti i mnogi drugi, koji na ovakav način mogu pomoći djeci.

Osnivač i predsjednik Udruženja „Futurebag“ (Torba za budućnost) je Kemal Smajić koji je 1992.godine zbog ratnih okolnosti iz Zvornika došao u Beč. Godine 2010. godine sa suprugom Amrom pokrenuo je projekat kojim pomaže djeci diljem BiH.

Ovim putem se u ime roditelja i učenika zahvaljujemo Udruženju “Futurebag” iz Beča na vrijednoj donaciji.

Danas je prvačićima u JU OŠ “Hasan Kikić” u Tetovu dodjeljena donacija od 65 školskih ruksaka sa školskim priborom. Donator je Udruženje građana “Futurebag” iz Beča, kojim predsjedava Kemal Smajić, i to na inicijativu Samira Nuhanovića,  Zeničanina koji živi i radi u Beču.

JU OŠ “Hasan Kikić” svojim učenicima želi sretnu i uspješnu novu školsku godinu, a udruženju “Futurebag” iz Beča izražava zahvalnost na donaciji.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno