Info

Obračunajte zekat uz pomoć Zekat kalkulatora

Obračunajte zekat uz pomoć Zekat kalkulatora
Obračunajte zekat uz pomoć Zekat kalkulatora
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obračunajte zekat uz pomoć Zekat kalkulatora- Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini je zbog brojnih upita o načinu davanja zekata odlučila napraviti aplikaciju Zekat kalkulator namijenjenu pametnim telefonima, koja će olakšati obračunavanje zekata.

Zekat je jedan od pet temeljnih stubova islama i vjerska obaveza svih muslimana.

“Ured za zekat Rijaseta IZ u BIH stavio je na raspolaganje android aplikaciju Zekat kalkulator na Google Playstore s ciljem lakšeg pristupa korisnicima koji ovu aplikaciju koriste na stranici  Zekat.ba.

Korištenje aplikacije je vrlo lako. Zekat obračunavate jednostavno odabirom relevantnih kategorija, te sumiranjem obaveza za zekat na obračunate kategorije i oduzimanjem troškova na dnu stranice. Nakon sumiranja, pružit će vam se mogućnost preuzimanja izvještaja s detaljima računanja, te informacijama o načinima uplate zekata. Ovo je novi iskorak u radu Ureda za zekat i sigurno će biti dodatna olakšica vjernicima u izvršavanju ove vjerske obaveze”, stoji u obavještenju na stranici Islamske zajednice.

Zekat se obračunava jednostavnim odabirom relevantnih kategorija, te sumiranjem obaveza za zekat na obračunate kategorije i oduzimanjem troškova na dnu stranice. Nakon sumiranja, korisnicima se pruža mogućnost preuzimanja izvještaja s detaljima računanja, te informacijama o načinima uplate zekata.

Korisnici prije obračunavanja, mogu izabrati odgovarajuću valutu, te ukoliko žele, mogu ostaviti i kontakt informacije kako bi dobivali obavještenja u slučaju noviteta ili značajnijih promjena na Zekat kalkulatoru.

Konverzije valuta vrše se na osnovu kursne liste Centralne Banke Bosne i Hercegovine objavljene na dan kada korisnik koristi ovu aplikaciju.

Aplikaciju možete skinuti ovdje.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno