Zločini

Objavljeno da su u tuči na benzinskoj pumpi učestvovali sinovi ministra Rame Isaka, on tvrdi da im se montira! Na stranici MUP-a nedostaje bilten sa podacima tog dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinovi federalnog ministra policije Rame Isaka, Arnel i Aldin, učestvovali su u tučnjavi koja se dogodila u noći devetog aprila u Zenici kod pumpe koja je u vlasništvu Arnela Isaka, objavio je portal Klix.ba.

U Zenici je u ulici Sarajevska na benzinskoj pumpi “DHD” devetog aprila u 03:00 sati, došlo do narušavanja javnog reda i mira na navedenoj benzinskoj pumpi.

U tom događaju učestvovali su učestvovali A.J., rođen 1998. godine sa jedne strane, dok su sa druge strane učestvovali D.A., rođen 2004. godine, I.A., rođen 1996. godine i I.A., rođen 2000. godine, svi iz Zenice, kojom prilikom je lice A.J. zadobilo teške tjelesne povrede, koje su konstatovane u Kantonalnoj bolnici Zenica.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona po čijim uputama su lica D.A, I.A. i I.A. ispitana u svojstvu osumnjičenih, a nakon kompletiranja svih dokaza i obavještenja protiv istih će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Učestvovanje u tuči”, potvrđeno je nakon ove objave iz MUP-a ZDK.

Prema nezvaničnim saznanjima Klixa, u tučnjavi su učestovali Arnel Isak (1996. godište), inače zastupnik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH i Aldin Isak (2000. godište), sinovi ministra Rame Isaka.

U MUP-u ZDK je Zenicablog tražio potvrdu ovih navoda i rečeno nam je da “se događaj zaista dogodio i da su navodi, koji su rečeni na osnovu pismenog upita portala Klix” zaista evidentirani u službenoj evidenciji MUP-a.

Međutim, na zvaničnoj stranici MUP-a ZDK, slučajno ili ne, u srijedu 10. aprila (prvi dan bajrama) nije objavljen službeni policijski bilten, koji bi sadržavao informacije od proteklih 24 sata, uključujući i ovaj događaj.

Prema tumačenju nadležnih, vikendom i praznicima skraćenu verziju biltena javnosti na uvid objavljuje dežurni operativni tim, ali to ovaj put, iz nepoznatog razloga, nije učinjeno.

Treba biti iskren pa priznati da ove godine nedostaju i bilteni od 1. i 2. januara, kao i nekoliko biltena u prošloj godini, također u terminima kad se može pretpostaviti da je MUP ZDK radio smanjenim kapacitetom.

No, to dežurnim službama ne smije biti izgovor, pogotovo ako se u “prazničnom ambijentu” dogodio incident ovakvih razmjera sa javnosti poznatim učesnicima.

Na kraju, zatražili smo komentar federalnog ministra policije, Rame Isaka.

– Uporno nam se pokušavaju montirati stvari koje se nisu dogodile. Sinovi nisu učesnici tuče i nakon ovog idu krivične prijave, sigurno, kazao je Isak na upit Zenicabloga.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno