Info

Objavljena vremenska prognoza za septembar

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Objavljena vremenska prognoza za septembar – Prema prognostičkim kartama, u periodu od 4. do 10. septembra očekuje se stabilnije vrijeme, uz postepeni porast temperaturnih vrijednosti, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako se navodi u saopćenju, svakodnevno su moguće povremene, slabije pljuskovite padavine, koje će od četvrtka 07.09., biti nešto izraženije na zapadu i u Hercegovini.

U jutarnjim satima biće i dalje relativno svježe, sa temperaturama od 6 do 12 u unutrašnjosti, na jugu do 17 °C. Danju toplije, sa maksimalnim vrijednostima koje će se kretati od 20 do 24 u Bosni, u Hercegovini od 25 do 28 °C. Sredinom sedmice, sa osjetnijim porastom naoblake, temperature će djelimično opasti, maksimalne u Bosni dostizaće do 20, u Hercegovini do 25 °C.

Preme aktuelnim podacima, sa prolaskom vikenda, izgledno je i jače pogoršanje koje će kulminirati početkom naredne sedmice, u ponedjeljak i utorak 11. i 12.09. 2017. godine. Veće količine padavina, lokalno i preko 60 mm, prognozirane su u dijelu jugoistočne i istočne Hercegovine.

Potom će, nakon kratkotrajne stabilizacije, od 14.09. ponovo nastupiti pogoršanje praćeno obilnijom kišom, koje će u par dana zahvatiti cijelu zemlju. Pri tome se temperaturni režim neće znatnije izmijeniti, saopćeno je iz Federalnog hidrometorološkog zavoda.

ba.n1info.comStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno