Info

Objavljena vremenska prognoza za juli u BiH

Objavljena vremenska prognoza za juli u BiH
Objavljena vremenska prognoza za juli u BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Objavljena vremenska prognoza za juli u BiH – Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda objavili su vremensku prognozu za Bosnu i Hercegovinu u prvoj polovini jula. Kako je navedeno, očekuju se vrućine uz mogućnost kratkotrajnih lokalnih pljuskova – baš kao i u većem dijelu mjeseca juna.

Do kraja tekućeg mjeseca u Bosni i Hercegovini očekuju se slične vremenske prilike kao u proteklom periodu. Nestabilno uz moguće konvektivne padavine, lokalno i jači pljusak.

Temperature zraka u jutarnjim satima kretat će se od 15 do 20 stepeni u Bosni, a u Hercegovini od 18 do 23 °C. Maksimalne temperature zraka u Bosni će dostizati vrijednosti do 33, a u Hercegovini do 35 °C.

Početkom jula (od 01. do 12.) zadržat će se nestabilno vrijeme sa padavinama u vidu lokalnih pljuskova.

Minimalne temperature zraka u navedenom periodu u Bosni se očekuju od 12 do 17, a u Hercegovini od 16 do 21 stepen, dok će dnevne u Bosni dostizati vrijednosti do 30, a na jugu naše zemlje i do 33 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

ba.n1info.comStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno