Info

Objavljena prognoza za dane vikenda: I kiša i sunce i oblaci

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U četvrtak, u drugoj polovini dana prestanak padavina se očekuje na području Krajine, sjevera i sjeveroistoka Bosne. U ostalim područjima veći dio dana sa mogućom kišom. Jače padavine u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C.

U petak malo kiše u jutarnjim satima još može pasti na jugu i istoku Hercegovine, centralnim i istočnim područjima Bosne. Tokom dana postepeno smanjenje oblačnosti. Prije podne prvo na jugu zemlje, a u drugoj polovini dana i u ostalim područjima. Oblačno vrijeme najduže će se zadržati na istoku zemlje. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje i do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima lokalno može pasti malo kiše. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C, na jugu zemlje do 22°C.

U nedjelju u Bosni djelomično vedro. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 18°C na jugu zemlje od 19 do 23°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno. Povremeni pljuskovi se prognoziraju na jugu i istoku Hercegovine. Slaba kiša je moguća i na istoku Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje i do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 16°C na jugu zemlje od 16 do 20°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno